Erdoğan uyardı: Kendinize ayar verin

Erdoğan, "Dile getirdiğimiz bir şiir nedeniyle hakkımızda verilen mahkeme kararını 'muhtar dahi olamayacak' manşetleriyle adeta kutlayan basın mensupları gördük. Peki ne oldu? O kadar ufkunuz kısır, o kadar dar ki 'muhtar dahi olamaz' dediğiniz kişi, Türkiye Cumhurbaşkanı oldu. İlk olarak bu başlıkları atan gazetecilere bir şey anımsatmak gerekir, kendinize ayar verin. Eğer bunu yapmazsanız, milletimiz size ayar verir." dedi.

GÜNDEM 04.01.2023, 22:10 05.01.2023, 09:22
Erdoğan uyardı: Kendinize ayar verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYD (Anadolu Yayıncılar Derneği) tarafından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde organize edilen '7'inci Anadolu Medya Ödülleri Töreni'ne iştirak etti.



"Ufukları o kadar dar ki..."

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Ülkemizin kültürel zenginliğini ortaya koyan Anadolu medyası ne denli yaygın ve etkin olursa demokrasimiz de o denli kuvvetli olacaktır. Anadolu medyasının sesi ne denli gür çıkarsa halkımızın beklenti ve talepleri de o denli karşılık bulacaktır.

Dile getirdiğimiz bir şiir nedeniyle hakkımızda verilen mahkeme kararını 'muhtar dahi olamayacak' manşetleriyle adeta kutlayan basın mensupları gördük. Peki ne oldu? O kadar ufkunuz kısır, o kadar dar ki 'muhtar dahi olamaz' dediğiniz kişi, Türkiye Cumhurbaşkanı oldu. İlk olarak bu başlıkları atan gazetecilere bir şey anımsatmak gerekir, kendinize ayar verin. Eğer bunu yapmazsanız, milletimiz size ayar verir.



"Sansürün alasını yapıyorlar"

Ülkemiz ile ilgili basın hürriyeti, insan hakları, demokrasi karnesi düzenleyenlerin bahse konu menfaatleri olunca nasıl da faşizanca davrandıklarını her birimiz çok iyi biliyoruz. Güya birey mahremiyetinden ve hürriyetten asla taviz vermeyen Twitter'ın kimlerle iş tuttuğu, perde arkalarında neler servis ettiği, haz etmediği düşünceler ve bireyler hakkında nasıl sansür uyguladığı bir bir ortaya çıkıyor. Ağızlarını her açtıklarında ülkemizi sansürcülükle suçlayanlar, sansürün alasını yapanlar hakkında bir tek kelime bile etmiyorlar."

Yorumlar (0)