Erdoğan: Ülkemizi çöle teslim etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Türkiye'yi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." dedi.

GÜNDEM 07.08.2021, 00:55 08.08.2021, 12:17
Erdoğan: Ülkemizi çöle teslim etmeyeceğiz

Ülkemizin birçok farklı noktasında devam etmekte olan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına dair önemli veriler paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınlarının büyük çoğunluğunun kontrol altına alındığını duyurdu. 

"Çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımında, "Orman yangınlarını söndürme çalışmalarımızı, havadan ve karadan müdahale araçlarımızın sayısını devamlı olarak artırarak yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye'yi asla çöle teslim etmeyeceğiz, kurak bırakmayacağız." ifadelerinin yanı sıra bir de görsele yer verdi.

Yangın söndürme faaliyetlerine 850 su tankeri ve arazöz, 18 amfibik uçak, 150 iş makinesi, 57 helikopter, 9 İHA ve 5 bin 250 personelin katıldığını aktaran Erdoğan, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörün katkılarıyla, yurt dışından getirilen 1 helikopter ve 4 uçağın da çalışmalara katılacağını kaydetti.

Yorumlar (0)