Erdoğan: “Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirmekte kararlıyız” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yayınlanan “2021-2023 Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi” programı kapsamında açıklamalarda bulundu.  

GÜNDEM 22.06.2021, 15:00
Erdoğan: “Türkiye’nin yatırım ortamını iyileştirmekte kararlıyız” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından yayınlanan “2021-2023 Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi” programı kapsamında açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin uluslararası doğrudan yatırım stratejisi, ekonomimizin ihtiyaç duyduğu her alanda katma değerli yatırımları kazanmak amacıyla yol haritası niteliğindedir. Ülkemiz, 2003 senesinden bu yana 225 milyar dolarlık doğrudan uluslararası yatırımı çekmeyi başarmış ve bundan sonra da bu başarıyı ilerletecektir. Bu kapsamda ülkemizin yatırım ortamını geliştirmekte kararlıyız.” 

“Türkiye, geniş üretim imkanlarına sahiptir” 

Erdoğan: “Türkiye, kalifiye iş gücüne ve geniş üretim imkanlarına sahiptir. Ayrıca modern lojistik altyapısı, ihtiyaçlara cevap veren teşvik paketleri ve stratejik konumu ile uluslararası yatırımcıların merkezi halindedir. Ülkemiz, 4 saatlik uçuş mesafesi kapsamında 1,3 milyarlık nüfusa, 26 trilyon dolarlık devasa bir pazara erişebilme imkanına sahiptir. Bu ticari bir avantajdır. Bu kapsamda ülkemiz, Avrupa ülkelerinin kavşağında olup en güvenilir noktalar arasındadır.” 

“Son 19 senede satın alma gücü arttı” 

Erdoğan: “Türkiye’nin hızlı ekonomik büyümesi sayesinde son 19 senede satın alma gücü arttı. Özellikle orta sınıfın satın alma gücü yükseldi. Büyük şehirlerimiz, iç pazarı destekler hale geldi. Yaş ortalaması 32,7 olan genç ve dinamik nüfusumuz ile çokuluslu şirketler için büyüyen bir yapımız var. Türkiye, AB ülkeleri ile kıyaslandığında en genç nüfusa sahip ülkedir. 19 senedir yürüttüğümüz reform süreciyle birlikte ülkemizin konumunu da göz önünde bulundurarak durumu lehimize göre güçlendirdik. Özel sektörün önü açılarak geliştirilmesi sağlandı. Yatırımcılar için güvenilir ortam oluşturduk. 2003 senesinde hayata geçirdiğimiz güvence sağlayan kanun ile birlikte birçok ülke ile karşılıklı yatırımlar yaptık ve olanları da dengeledik.” 

Yorumlar (0)