Erdoğan: Türkiye'yi küresel yatırımın merkezi yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark-İstanbul 2.Etap Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye'yi küresel yatırımın merkezi yapacağız. Geçen yıl dıştan gelen tehditler nedeniyle hedeflerimizin biraz gerisinde kaldık. Bu yıl tüm tuzakları atlattık." dedi.

GÜNDEM 16.02.2020, 15:56 16.02.2020, 16:46
Erdoğan: Türkiye'yi küresel yatırımın merkezi yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknopark-İstanbul 2.Etap Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemize 18 yılda dev eserler yanında bilimi, teknolojiyi ve inovasyonu destekleyecek bu tür merkezleri, Teknopark İstanbul'u, kazandırdık. Teknopark İstanbul'da 312 şirket, 5 binin üzerinde çalışanı istihdam ediyor." ifadelerini kullandı.

Teknopark İstanbul'un yabancı şirketleri de tercih ettiğini kaydeden Erdoğan, "Bunların arasında küresel otomotiv şirketleri, Boeing'in inavosyon merkezi de var." dedi. 

"Bu merkezler tersine beyin göçünü teşvik ediyor"

Erdoğan, "Teknopark transfer ofisi; savunma, havacılık, uzay, savunma, sağlık ve siber güvenlik şeklinde kümeleniyor ve bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. AR-GE çalışmaları ticari değere dönüştükçe ülkemizin rekabet gücü de artıyor. Hala 95'i aşkın girişimci, inovatif iş fikirleri üzerindeki çalışmalarını Teknopark'ta yürütüyor. Bu gibi merkezler tersine beyin göçünü de teşvik ediyor." şeklinde konuştu. 

"Dene-yap atölyeleri açıyoruz"

Dünyanın üst düzey araştırmacılarının artık Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Erdoğan, "Buraya gelip gençlerimize model oluyorlar. Bunun için en önemli hazinemiz olan gençlerimiz için dene-yap atölyeleri açıyoruz. Bununla birlikte geleceğe yönelik ümitlerimiz daha da artıyor. Milli gelirde, ihracatta, kalkınma verilerinde görülen değerler bize bu cesareti veriyor." açıklamasını yaptı.

"Tüm tuzakları atlattık"

Erdoğan, Türkiye'nin küresel yatırımın merkezi olacağını kaydederek, "Geçen yıl dıştan gelen tehditler nedeniyle hedeflerimizin biraz gerisinde kaldık. Bu yıl tüm tuzakları atlattık. Bu yıl ülkemizin pozitif yönde büyüyeceği ön görülüyor." ifadelerini kullandı. 

"Üretim cephesinden rekorlar gelmeye devam ediyor"

Ekonomiye olan güvenin arttığına dikkat çeken Erdoğan, "Üretim cephesinden rekorlar gelmeye devam ediyor. İç talep güçleniyor. Tüç iş dünyamıza sesleniyorum: Zaman yatırım zamanıdır. AR-GE desteği veriyoruz, istihdam desteği veriyoruz. Biz üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Girişimci de üzerine düşeni yapsın. Sonra çok geç kalırlar. İnşallah Türkiye'yi en kısa sürede 2023 hedeflerine ulaştıracağız." dedi. 

Yorumlar (0)