Erdoğan: Türkiye'nin tekrar yeni anayasa tartışma zamanı gelmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği açıklamada, yeni anayasayı tartışmanın zamanının geldiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde yeni anayasa çalışmaları için harekete geçebiliriz." dedi.

GÜNDEM 01.02.2021, 21:25 02.02.2021, 13:09
Erdoğan: Türkiye'nin tekrar yeni anayasa tartışma zamanı gelmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, koronavirüs önlemlerine yönelik açıklamasında, yeni bir anayasa hazırlanmasına ilişkin çalışmalara başlanacağına dair bir mesaj da verdi.

'Yeni anayasa' duyurusu

Ülkemizin yeni bir anayasayı tartışmasının zamanı geldiğini kaydeden Erdoğan, "Anayasa çalışmasının milletin gözünün önünde olması mecburidir." ifadelerini kullandı.

"İttifak ortağımızla görüş birliğine vardık"

Cumhurbaşkanı ayrıca, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'ni işaret ederek, yeni anayasa hususunda görüş birliğine varıldığını da kamuoyuyla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasaya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"CHP süreci tıkadı, netice alamadık"

"Ne kadar da üzerinde çalışsak, anayasanın ruhuna işlemiş olan darbe ve vesayet izini silmek imkansız. Daha evvel yeni bir anayasa çalışması planlamıştık. TBMM'de sahip oldukları sandalye sayılarına bakmadan, tüm siyasi partilerden eşit temsilciler ile başlatılan faaliyetler, CHP'nin süreci tıkaması ile ne yazık ki sonuca ulaşamamıştı."

"Yeni bir anayasa tartışılmalıdır"

"Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız ile yeni anayasa hususunda görüş birliğine ulaştık. Ülkemizde yeni bir anayasa çalışmasının zamanı gelmiştir. Öyle terör örgütü ile bağlantılı olanların gölgesinde yürütülebilecek bir mesele değildir. Vatandaşlarımızın gözü önünde ve onun temsilcilerin bütünüyle katılımıyla şeffaf bir biçimde yapılması, ortaya çıkan metnin kesinlikle milletin takdirine sunulması lazımdır."

Yorumlar (0)