Erdoğan: "Türk Keneşi dayanışmasını güçlendiriyoruz”

Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’na mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konsey sayesinde Türk ülkelerinin kendi vatandaşlarının haklarını uluslararası camiada koruduğunu ve aynı zamanda Türk milleti arasındaki dayanışmanın artırıldığını ifade etti. 

GÜNDEM 01.11.2021, 14:56 02.11.2021, 09:15
Erdoğan: "Türk Keneşi dayanışmasını güçlendiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’na bir video mesaj gönderdi. 12 sene önce kurulan Türk Konseyi’nin beraberlik sembollerinden biri olduğunu aktaran Erdoğan, 12 senelik süre boyunca kurumsallaşmasını tamamlayan konseyin küresel ölçekteki itibarının giderek yükseldiğini vurguladı. 



Türk Konseyi’nin yeni katılımlarla her geçen sene gücünü daha da artırdığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk Konseyi artık bölgesel iş birliği formatından çıkarak uluslararası bir yapıya kavuştu. Konseyimizle iş birliği yapmak ve gözlemci olmak istediğini belirten ülkeler her geçen gün artıyor. Ülkelerimiz bir yandan çok uluslu platformlarda vatandaşların çıkar ve haklarını savunurken bir yandan da Türk dünyasını bir araya getiren tek teşkilat olma özelliği taşıyor. Türk Keneşi’nde dayanışmamızı güçlendiriyoruz.” 



“İş birliğimizi her alanda geliştireceğiz” 

Erdoğan: “Son dönemlerde şahit olduğumuz durumlar kapsamında savunmadan sağlığa kadar her alan iş birliğimizi geliştirmemiz artık bir ihtiyaç değil zorunluluktur. Bu amaçla kısa süre öncesinde ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul’da, alanında uzman kişilerin katılımıyla Türk Konseyi Medya Forumu gerçekleştirdik. Forum kapsamında gerçekleştirdiğimiz tartışmalarla iletişim meselesinde zayıf ve güçlü yanlarımızı tespit ettik. Türk ülkelerini hedef alan dezenformasyon kampanyalarıyla mücadelede ilgili birimlerimizin etkinliğini artırmak amacıyla kritik kararlar aldık.”  



Türk Konseyi Medya Forumu’nun sonrasında bugün Bakü’de gerçekleştirilen Türk Konseyi Başsavcılar Şurası için gurur duyduğunu aktaran Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Terörizm, sınırı aşan suçlar ve düzensiz göç gibi hepimizi doğrudan etkileyen tehditler özellikle son dönemlerde artmıştır. Yargı organlarımız, yeni diyalog zeminleri oluşturmaya önem veriyoruz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artıracak, iş birliğini ve iletişimi çok daha etkin hale getirecek bu tarihi adım bizi hedeflerimize daha da yaklaştıracaktır. Türk Konseyi’nin tüm kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum.” 
 

Yorumlar (0)