Erdoğan TTB'ye dokundu, ses HDP'den çıktı!

"Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) çoklu baro sistemi benzeri bir düzenlemeye gidilecek." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a HDP'den yanıt geldi. HDP, söz konusu meslek kuruluşuna "hükümet tarafından göz dikildiğini" iddia etti.

GÜNDEM 15.10.2020, 12:27 15.10.2020, 12:42
Erdoğan TTB'ye dokundu, ses HDP'den çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) çoklu baro sistemi benzeri bir düzenleme yapılacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Tabipler Birliği'ne HDP sahip çıktı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, çoklu baro sisteminin başarısız olduğunu ileri sürerek, hükümeti hedef aldı.

Beştaş, skandal ifadeler kullanarak, "Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi meslek kuruluşlarına göz dikildiğini" iddia etti.

Beştaş, Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) yapılacak düzenlemenin de başarısız olacağını öne sürdü.

Ne olmuştu?

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada, meslek kuruluşlarının problemli yapılarının derhal düzenlenmesi gerektiğini söylemişti.

Terör örgütü ile bağlantısı olan şahısların Türk Tabipler Birliği (TTB) gibi meslek kuruluşlarının başına getirildiğini kaydeden Erdoğan, bunun demokratik bir zihniyet ile bağdaşmadığını ifade etmişti.

Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarına terör örgütlerince el konduğunu belirterek, hastaların terör ile bağlantısı olan şahıslara emanet edilemeyeceğini, bu şahıslardan şifa beklemenin imkânsız olduğunu kaydetmişti.

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Anayasa'yı kesinlikle ihlâl ettiğini söyleyen Erdoğan, "Türk Tabipler Birliği'nde (TTB) çoklu baro sistemi benzeri bir düzenlemeye gidilecek." demişti.

Erdoğan, bu tarz meslek kuruluşlarının hedeflerinden saptığını iddia etmişti.

Bahçeli dile getirmişti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) mutlaka kapatılması gerektiğini ifade etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu açıklamaya tepki göstermesi üzerine tartışmalar devam ederken, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) yeni başkanı Şebnem Korur Fincancı olmuştu.

Şebnem Korur Fincancı'nın, "Mehmetçik'in Cizre'de katliam yaptığına" dair skandal ifadeleri var. Ayrıca, söz konusu kişinin Ermenilerin sözde soykırım iddialarını desteklediği de biliniyor.

Yorumlar (0)