Erdoğan Trabzon'da gençlerle buluştu

Trabzon'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'ye parasını vermemize rağmen F-35'leri teslim etmediler. Savunma bakanları arasındaki görüşmeler sürüyor. ABD ile ters yüz olmayı istemeyiz." dedi.

GÜNDEM 01.02.2022, 21:07
Erdoğan Trabzon'da gençlerle buluştu

Erdoğan'ın, Trabzon'u ziyareti esnasında Akçaabat Halk Kütüphanesi'nde gençlerle buluştuğu programın görüntüleri yayımlandı.


"Onlar zaten hatırlatıyor"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

“Açık bir şekilde itiraf etmem gerekirse kent ziyaretlerimizin en keyifli kısmı gençlerle yaptığımız bu toplantılar oluyor. 

Geçtiğimiz 19 senede ülkemizin nereden nereye geldiğini gördünüz. Armelit Geçidi'ni biliyor musunuz? Burunlu otobüsleri bilen var mı? Yaz aylarında babam bizi memlekete getirirdi. Tabii burunlu otobüslerle memlekete gelmek ayrı bir alemdi. Aynı şekilde, Rize'den dönüş de bir alemdi. Çünkü Armelit Dağı'ndan geçerken bir kez bile camdan aşağıya bakamazdık. Her virajda yüreğimiz ağzımıza gelirdi. İşte o dağı biz deldik. Nereden nereye...

Zaman zaman arkadaşlarım 'Eskileri artık anlatmasak mı?' diyor. Nereden geldiğimizi bilmek gerekir. Biz anımsatmasak da eski Türkiye zihniyetine sahip olanlar zaten anımsatıyor. 

"Bu makamı korumak durumundayım"

Geçtiğimiz haftalarda beşinci kol faaliyet elamanı olarak görev yapan gazeteci kılıklı biri çıktı. Bize ve milletimize ağır hakaretlerde bulundu. Yargımız da milletimiz de gerekeni yaptı. Asıl önemli olan ise kimi siyasetçilerin çıkıp bu durumu savunması. Bu sözler kendilerine sarf edilse dünyayı birbirine katarlar. Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan hakaret benim için önemsiz. Benim için önemli olan şey, bu makama yapılan hakarettir. Bu makamı korumak durumundayım. 

Bunlar 60'lı yıllarda seçilmiş insanları asanları alkışladılar. 70'li yıllarda gençleri birbirine kırdırdılar. 80'li yıllarda darbeye çanak tuttular. 90'larda milletimizin inancına ve özgürlüklerine saldırdılar. Bunları sizler bilmezsiniz ama biz biliriz. Dolayısıyla da bugün yaptıkları hiçbir şey bizi şaşırtmıyor. Gençler olarak bunları iyi tanımalısınız.

"Sarıyer'de balık yemek de onlara kaldı"

İstanbul'a ne yapıldıysa biz yaptık. Bizden sonrakilere kalan bir şey olmadı. Sarıyer'de balık yemek de onlara kaldı. Çünkü bizim öyle bir derdimiz yoktu. Bizim tek derdimiz İstanbul'un sorunlarıydı. 

"ABD ile ters yüz olmak istemiyoruz"

S-400 konusu Rusya ve Türkiye arasında çok önemli bir adım. S-400 satın aldığımız için uluslararası camia rahatsız oldu. Kimse kusura bakmasın, biz kararımızı verdik. ABD'ye parasını vermemize rağmen F-35'leri teslim etmediler. Savunma bakanları arasındaki görüşmeler sürüyor. ABD ile ters yüz olmayı istemeyiz. 

3 veyahut 4 Şubat'ta Ukrayna'ya gidiyorum. Ardından da Sayın Putin ile görüşeceğim. Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesini istiyoruz. İki ülke arasında savaş olmasını istemiyoruz. Bölge için de hiç iyi bir şey olmaz."

























Yorumlar (0)