Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! Birçok ilimizde yasaklandı

İstanbul başta olmak üzere bazı illerimizde asker uğurlama etkinliklerine yasak getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu etkinliklere katılanların gözaltına alınması gerektiğini belirterek, "Toplayın götürün" talimatını vermişti. 

GÜNDEM 08.07.2020, 11:14
Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! Birçok ilimizde yasaklandı

Türkiye'nin birçok noktasında toplu halde asker uğurlama etkinliklerinin gerçekleştirildiği ve bu etkinliklerde maske takma ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına dair görüntülerin yayılması üzerine yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da yasaklanan asker uğurlama etkinliklerine Ankara, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş, Bursa, Mersin, Kayseri ve Ağrı'da da yasak getirildi. 

Yasağı ihlâl edenlere hangi ceza verilecek?

Asker uğurlama etkinliklerine yasağa rağmen kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi doğrultusunda idari para cezası uygulanacağı, ayrıca aykırılığın durumuna göre söz konusu kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda işlem uygulanacağı ifade edildi.

Suç niteliğindeki davranışlara dair TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 195'inci maddesi dâhilinde adli işlemlerin uygulanacağı ve sevk sürecinde kontrol ve denetimlerin sıkılaştırılacağı kaydedildi. Fakat hangi halde hangi cezanın kesileceğine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. 

"İtiraz süresi 15 gün"

Avukat Rezan Epözdemir, maske takmayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi doğrultusunda 3 bin 150 TL idari para cezası verileceğini belirterek, kendisine verilen cezanın doğru olmadığı fikrine sahip olanların bu cezaya karşı çıkabileceklerini, itiraz süresinin cezanın bildirilmesinden sonraki 15 gün olduğunu ve söz konusu itirazın Sulh Ceza Hâkimliklerine iletilebileceğini söyledi. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da asker uğurlama etkinliklerinde istenmeyen görüntülere tanıklık edildiğini belirterek, kentte asla bu tarz şeylere izin verilmemesi gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asker uğurlama etkinliklere katılanların gözaltına alınması gerektiğini belirterek, bu konuda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya "Toplayın götürün" talimatını vermişti.  

Yorumlar (0)