Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! 24 ilimizde yasaklandı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri dâhilinde 24 ilimizde asker uğurlama etkinlikleri yasak getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu halde askere uğurlama etkinliklerine katılanların gözaltına alınması gerektiğini belirterek, "Toplayın götürün" şeklinde talimat vermişti.

GÜNDEM 09.07.2020, 09:13
Erdoğan "Toplayın götürün" demişti! 24 ilimizde yasaklandı!

Türkiye'de toplu halde düzenlenen asker uğurlamaları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını kolaylaştırıyor. 

Asker uğurlama etkinliklerinde kontrolsüz kalabalıkların oluştuğu görülürken, sosyal mesafe ile maske kuralına riayet edilmediği fark ediliyor.

24 il valiliği tarafından yapılan açıklamalarda, asker uğurlamaları kapsamında açık veya kapalı alanlarda eğlenceler gerçekleştirilmesine ve araç konvoyu meydana getirilmesine asla izin verilmeyeceği ifade edildi. 

Öte yandan, gar, havalimanı ve otogar gibi alanlardan gerçekleştirilecek olan uğurlamalar askere gidecek kişinin kardeşleri dâhil olmak üzere yalnızca birinci derece yakınlarının katılmasına müsaade edileceği bildirildi. 

Askere gidecek kişilerden de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine aykırı olacak uğurlama, konvoy ve eğlencelere katılmayacaklarına ilişkin taahhütname alınacağı kaydedildi. 

Yasağı ihlâl edenlere ne ceza verilecek?

Asker uğurlama yasağını ihlâl eden kişilere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi doğrultusunda 3 bin 150 TL ceza kesilecek. 

Hangi illerimizde yasaklandı?

Antalya, 

Uşak,

Muğla, 

Karaman, 

Ordu, 

Trabzon, 

Bursa,

İstanbul, 

Şanlıurfa,

Ardahan,

Malatya,

Hatay,

Balıkesir,

İzmir, 

Erzincan, 

Gümüşhane, 

Samsun, 

Denizli,

Kocaeli, 

Ağrı,

Kırşehir,

Mersin, 

Ankara, 

Kahramanmaraş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu halde asker uğurlama etkinliklerine asla müsaade edilmesi gerektiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en çok asker uğurlama etkinliklerine tanıklık edilen İstanbul'da bu etkinliklere katılım gösteren kişilerin gözaltına alınmaları gerektiğini belirterek, İstanbul Valiliğine "Toplayın götürün" şeklinde talimat vermişti. 

Yorumlar (0)