Erdoğan tarihi törende müjdeyi duyurdu

Erdoğan, Karadeniz doğal gazına dair, "2023 yılının ilk çeyreğinde ilk fazda üretilecek olan günlük 10 milyon metreküp doğal gazımızı milli iletim sistemine aktarıyor olacağız. Sakarya Gaz Sahası, maksimum üretime Allah'ın izniyle 2026 yılında ulaşacaktır." dedi.

GÜNDEM 13.06.2022, 19:32
Erdoğan tarihi törende müjdeyi duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos'ta gerçekleştirilen Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni’nde bir konuşma yaptı.


"Yeni sondaj gemimizin ismi 'Abdülhamid Han'"

Erdoğan, Karadeniz doğal gazına dair, "2023 yılının ilk çeyreğinde ilk fazda üretilecek olan günlük 10 milyon metreküp doğal gazımızı milli iletim sistemine aktarıyor olacağız. Sakarya Gaz Sahası, maksimum üretime Allah'ın izniyle 2026 yılında ulaşacaktır." diye konuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı, ülkemizin 4'üncü sondaj gemisinin isminin, 'Abdülhamid Han' olarak belirlendiğini duyurdu.

"2023'te evlerde olacak"

"Biz enerjiyi bir çatışma ve gerilim alanı değil, bölgesel iş birliğinin bir anahtarı olarak nitelendiriyoruz." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizi, enerji arz güvenliği problemini tümüyle çözmüş bir ülke yapıncaya kadar mücadelemize çok yönlü bir şekilde devam edeceğiz.

Asla unutmamalıdır ki Karadeniz doğal gazının miktarı kadar tümüyle yerli ve milli olanaklarla bizim böyle tarihi bir keşfe imza atıyor olmamız da önemlidir. 2023 senesinin ilk çeyreği itibarıyla doğal gazın evlerde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte önemli bir psikolojik eşiği daha aşmış olacağız.

Bugün itibarıyla ilk boruları denize indiriyoruz ve ilk kaynağımızı yapıyoruz. Derin denizdeki ilk kaynağı ise Allah'ın izniyle temmuz ayında yapacağız. Buradaki faaliyetler Kasım 2022'de sona erecek. Sahada açılacak olan 40 adet kuyuyla birlikte günlük kapasitemiz 40 milyon metreküpe yükselecek. 

"Son 20 senede büyük bir emek var"

Ülkemizin geçmiş 20 senesinde büyük bir kazanım ve emek var. Hedeflerimizi gerçeğe dönüştürmek için çok çalıştık. Tüm dünyanın satın alabilmek için sıraya girdiği insansız hava araçlarını, akıl ve vicdan sahibi herkesin büyük bir gıptayla baktığı kara yollarını, barajları, tünelleri milletimizin hizmetine sunduk. Terör örgütleri ve vesayet odaklarına karşı mücadele ettik. 

"Artık bize ait"

Şu anda bize ait olan dört adet sondaj gemisi var. İki tane sismik araştırma yapan gemimiz var. Bunlar çok da kolay kiralanan gemiler değiller. Bunlar artık bize ait. Milletin ve ülkenin çıkarı mevzubahis. Ne yazık ki ülkemizin hukukunu ve hakkını koruyacak bir duruş ortaya koyamadılar. 'Her seçimden önce doğal gaz keşfediyorlar.' diyenler oldu. Biz bunlara kulak asmadık, asmayacağız. Atalarımızın da dediği gibi 'Sen doğru ol, kem belasını elbet bulur.' sözünden kuvvet alarak çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Yorumlar (0)