Erdoğan: Suyumuzu Irak ve Suriye ile paylaşmak zorundayız

Meclis’te su ile ilgili çıkarılacak bir kanun olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında fark yok. Elimizdeki sınırlı su kaynaklarını Irak ve Suriye ile paylaşmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 29.03.2021, 16:07 30.03.2021, 10:16
Erdoğan: Suyumuzu Irak ve Suriye ile paylaşmak zorundayız

1. Su Şurası Lansmanı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın su konusunda derin tartışmalar içerisinde olduğuna işaret ederek, “Su insanlık için vazgeçilmez bir nimettir” diye konuştu.

Su ihtiyacının sürdürülebilir olarak karşılanabilmesinin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Kuraklık gibi sebeplerle su ihtiyacı giderek artıyor. Su kaynakları günden güne azalıyor” değerlendirmesinde bulundu.

‘Ülkemizin etkilenmemesi mümkün değildir’

Yapılan araştırmalar doğrultusunda 750 milyon kişinin 2025 yılına kadar su sorunu nedeniyle göç edeceğinin açıklandığını ifade eden Erdoğan, “Bu karamsar tablodan ülkemizin etkilenmemesi mümkün değildir” diye konuştu.

Su stresini yaşayan ülkelerden birinin de Türkiye olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elimizdeki sınırlı su kaynaklarını Irak ve Suriye ile paylaşmak zorundayız” dedi.

‘Su kanunu hazırlıyoruz’

81 il için 2007 yılında yaşanan büyük kuraklıktan sonra ‘içme suyu eylem planı’ hazırladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Meclis'te bir su kanunu hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Tarımsal sulamaya da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Günlük 315 bin metreküp suyu arıtarak, tarımsal sulamada kullanıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)