Erdoğan: Şuşa ile umutlarımız arttı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şuşa şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını hatırlatarak, söz konusu gelişmenin ardından umutların daha da arttığını ifade etti.

GÜNDEM 09.11.2020, 15:16 09.11.2020, 15:46
Erdoğan: Şuşa ile umutlarımız arttı!

Beştepe'de gerçekleştirilen 12'nci Büyükelçiler Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geçtiği zorlu süreçten başarıyla çıktığını ve "muhalefetin tuzağına düşülmediğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik anlamda güç sahibi olan ülkelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde sağlık sistemlerinin çöktüğüne dikkat çekerek, Türkiye'den kendi ülkesine dönmek isteyen 38 bin yabancıya destek verildiğini söyledi. 

"Dünya koronavirüs ile yeni bir yol ayrımına girdi"

Erdoğan, son dönemde dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile can kayıplarının korkunç bir düzeye ulaştığını belirterek, pandemi ile beraber dünyanın yeni bir yol ayrımına girdiğini kaydetti.

"Yeni pişmanlıklar yaşanmayacak"

Uluslararası kurum ve kuruluşların yeni dönemi anlamada sıkıntı çektiğini ifade eden Erdoğan, Türk milletinin yeni pişmanlıklar yaşamaması için kararlı bir duruş sergilendiğini aktardı. 

Erdoğan, zengini koruyup kollayan global düzenin bu şekilde devam etmesinin imkânsız olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de 4.5 milyon mültecinin bulunduğunu söyledi.

"Doğu Akdeniz'de bizi hiçe saymalarına müsaade etmeyiz"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan tüm gelişmelerin yükünü taşıdığını belirten Erdoğan, doğal kaynaklar konusunda Türkiye'nin hiçe sayılmasına müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

"Sondaj çalışmalarından güzel haberler gelecek"

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yürütülen sondaj çalışmalarından yakın zamanda güzel haberlerin geleceğini düşündüğünü kaydederek, Türkiye'nin Azerbaycan'da ve Afganistan'da bulunduğunu çünkü kardeşlerinin yanında olduğunu belirtti. 

"Şuşa'nın kurtarılması ile umutlarımız arttı"

Dün Şuşa şehrinin Ermeni işgalinden kurtarılmasına değinen Erdoğan, söz konusu gelişmenin ardından umutların daha da arttığını belirtti. 

Erdoğan, Fransa'nın İslam karşıtı tutumuna işaret ederek, İslamofobi'ye devlet başkanlığı düzeyinde destek verildiğini ifade ederek, Türkiye'nin terör ile mücadele konusunda en fazla kararlı duruş sergileyen ülkelerden biri olduğunu ekledi. 

Yorumlar (0)