Erdoğan: Suriyelilerin geri dönüşü için gerekli zemin hazırlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriyelilerin ülkelerine dönmesi için gerekli zemini hazırladıklarını ifade etti. Güvenli bölgelere 500 bin Suriyelinin geri dönüş yaptığını belirten Erdoğan projenin 13 ayrı yerel meclisle ortaklaşa gerçekleştirileceğini dile getirdi

GÜNDEM 03.05.2022, 13:11
Erdoğan: Suriyelilerin geri dönüşü için gerekli zemin hazırlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İdlib'de biriket evlerin teslim törenine video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında şu açıklamalara yer verdi:

Batılıların sergilemiş oldukları ayrımcı ve ırkçı tavrı yüzlerine vuruyoruz. Kimsenin ne inandığı dine ne de konuştuğu dile bakmadık ve bakmıyoruz. Bizim için sadece mazlum sadece insan görmek harekete geçmek için yeterlidir. Sadece Suriye’ye değil dünyanın dört bir yanına yardım organizasyonları düzenliyoruz. İnsani yardımlarımız kesintisiz olarak devam ediyor. Ukrayna’da savaş başladıktan sonra 100 TIR insanı yardım malzemesi gönderdik. Dünyada milli gelire göre en çok yardım yapan ülke konumundayken şu anda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi konumuna geldik.

Güvenli olan bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yaptı

Mazlum insanların canını kurtarmak adına sadece kapılarımızı açmakla kalmadık bunun yanında evlerine dönmeleri için de gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Güvenli olan bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yaptı. Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejilerimizi geri dönüşü mümkün kılacak projelerle de destekliyoruz. Şu anda 1 milyon Suriyeli kardeşimizin ülkesine geri dönmesi için bir proje hazırlığı içindeyiz.

13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürütülecek

Bir hayli geniş kapsamlı olacak bu proje 13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürütülecek. Bu proje içinde konuttan hastaneye kadar günlük ihtiyaçların tamamına karşılık verecek bir altyapı hazırlanacak. Geri dönüşlerin sağlıklı bir şekilde sağlanabilmesi adına gerekli gayreti göstereceğiz.

Yorumlar (0)