Erdoğan: Suriye'de yeni operasyona başlayacağız

Erdoğan, "Suriye hududumuzda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorundaki eksikliklerin tamamlamasına ilişkin hazırlıklarımız biter bitmez bölgede yeni operasyona başlayacağız." dedi.

GÜNDEM 27.06.2022, 21:05
Erdoğan: Suriye'de yeni operasyona başlayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört saat süren Kabine Toplantısı'nın akabinde önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Irak hududunu teröristlerin saldırılarından kalıcı bir şekilde kurtaracak harekatların başarıyla devam ettiği aktardı.

"Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon başlatacağız"

"Suriye hududumuzda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorundaki eksikliklerin tamamlamasına ilişkin hazırlıklarımız biter bitmez bölgede yeni operasyona başlayacağız." diyen Türkiye Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

"Ege ve Akdeniz'deki haklarımızı korumaya yönelik gerekli bütün adımları atmakta bir an olsun çekinmedik, çekinmeyeceğiz de. Birçok farklı coğrafyada hem Türkiye'nin menfaatlerini savunmak hem kardeş ve dostlarımıza destek olmak amacıyla sürdürdüğümüz çalışmalara devam ediyoruz. İzmir'de gerçekleştirilen EFES-2022 Tatbikatı işte bahse konu tablonun askeri boyutunu gözler önüne seren bir örnek olarak başarılı bir şekilde neticelendirilmiştir. TSK'nın hava, deniz, kara unsurlarının tümüne, hazırlık faaliyetlerinde ve icra ettikleri çalışmalarda başarılar temenni ediyorum. Allah'tan kahraman askerimizi ve bütün kolluk güçlerimizi her daim esirgemesini ve korumasını niyaz ediyorum."

Yorumlar (0)