Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 oranında büyüyerek, dünyada en hızlı şekilde büyüyen ikinci ekonomi oldu." dedi.

GÜNDEM 01.09.2021, 22:00 02.09.2021, 13:15
Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Ankara’da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni'nde bir konuşma gerçekleştirdi.

"Zaferlerimiz arasında ayrım yapmadık"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Tarihi şahsiyetlerimiz arasında herhangi bir ayrım yapmadığımız gibi, zaferlerimiz arasında da ayrım yapmadık ve yapmayacağız. Zafer günlerimizi ayrışmanın değil 84 milyonluk büyük bir ülke olarak birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmenin vasıtası haline getirmekte kararlıyız.

"Hiç kimsenin icazetini aramıyoruz"

Ülke siyaseti, reform ve ekonomi ile ilgili kararlar alırken nasıl birilerinden herhangi bir işaret beklemiyorsak, terörle mücadelede de hiç kimsenin icazetini aramıyoruz.

"Türkiye ekonomisinin gücü ortadadır"

Bugün duyurulan ikinci çeyrek büyüme rakamı Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını, dinamizmini ve üretim gücünü bir defa daha ispat etmiştir. Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte reel olarak yüzde 21,7 oranında büyüyerek, dünyada en hızlı şekilde büyüyen ikinci ekonomi oldu.

İhracattaki başarımızın da etkisiyle cari açığımız düşüşünü devam ettirdik ve 30 milyar doların altına gerilemesini sağladık. İstihdam ise son 35 ayın en yüksek düzeyine ulaştı.

Yorumlar (0)