Erdoğan: Sözlerinde durmadılar, biz de sondaja başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın sözünde durmadığını, bu nedenle Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarının yeniden başladığını bildirdi. 

GÜNDEM 07.08.2020, 15:17
Erdoğan: Sözlerinde durmadılar, biz de sondaja başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki önemli konu başlıklarına ilişkin açıklamada bulundu.

Doğu Akdeniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile görüşmelerin gerçekleştirilebilmesi için Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının durdurulduğunu ancak Yunanistan'ın verdiği sözleri tutmadığını kaydetti.

Erdoğan, bu nedenle Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarının tekrar başladığını söyledi. 

Beyrut patlaması

Lübnan'da bulunan Beyrut Limanı’ndaki patlamaya değinen Erdoğan, söz konusu patlamanın faillerinin henüz belli olmadığını belirtti.

Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile görüştüğünü ancak patlamadan kimin sorumlu olduğuna ilişkin henüz bir bilgi alınmadığını aktardı. 

Lübnan'ın bu konuda sunacağı bilgileri beklediklerini ifade eden Erdoğan, söz konusu patlamayı "felaket" olarak nitelendirdi. Erdoğan, patlamanın amonyum nitrat veya füze nedeniyle gerçekleştiğinin söylendiğini anlattı. 

Erdoğan, kesin olarak bilgilendirme yapılmadığını kaydederek, Türkiye'nin Lübnan'ı asla yalnız bırakmayacağını söyledi. 

Yunanistan-Mısır anlaşması

Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan ve tepkilere neden olan "ekonomik münhasır alan anlaşması"nın hiçbir kıymetinin olmadığına dikkat çeken Erdoğan, Yunanistan'ın Libya'da ne işi olduğunu anlamadığını ifade etti.

Erdoğan, Libya ile Türkiye arasında anlaşma imzalandıktan sonra diğer ülkelerin de harekete geçtiğini belirterek, Türkiye'nin Libya ile yaptığı anlaşmanın gereklerine uyulduğunu kaydetti.

Ekonomi

Başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya olmak olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde ekonomik anlamda yeni tip koronavirüsten (Covid-19) sonra zikzakların görüldüğünü vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin içindeki düşmanları gündeme getirmek istemediğini, zaten dışarıdaki düşmanların yeterli olduğunu söyledi.

Erdoğan, içerideki düşmanların pompalama görevi yürüttüklerini, bunların dışarıda bulunan düşmanlara destek verdiğini belirterek, Türkiye'nin tırmanışta olduğunu ancak bunu görmek istemeyenlerin olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin kalkınmasını ciddi şekilde sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, ülkemizin kuvvetlenerek yoluna devam ettiğini, dünden çok daha güçlü olduğunu, yarın da bugünden çok daha güçlü olacağını belirtti.

Erdoğan, Türkiye'nin 150 milyar dolarlık rezerve sahip olduğunu ve dimdik ayakta olduğunu kaydederek, Türk milletinin kimseye muhtaç olmayacağını söyledi.

Akşener-Bahçeli gerilimi

Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e olan davetini yadırgamadığına dikkat çekerek, bunun oldukça makul bir davet olduğunu kaydetti.

Bu davetin birlik ve beraberliğin sağlanmasına yönelik bir hamle olabileceğini aktaran Erdoğan, HDP ve terör örgütleri ile birlikte hareket etmenin İYİ Parti'ye uygun olmayacağını ifade etti. 

Erdoğan, bu nedenle Bahçeli'den Akşener' e "Evine dön" çağrısının geldiğini söyledi. 

Muharrem İnce

Muharrem İnce'nin eski bir siyasetçi olduğuna dikkat çeken Erdoğan, bu nedenle yeni bir parti kurma hakkına sahip olduğunu belirtti. 

ABD ile PKK arasındaki anlaşma

Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) terör örgütlerine kaynak aktarmasının büyük problemlere yol açabileceğini belirterek, söz konusu ülkenin terör örgütü PKK'ya petrol kaynağı vererek güçlenmesini sağladığını ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın da bu kaynakları Beşşar Esed rejimine sattığını aktaran Erdoğan, bu konuda herhangi bir olumlu gelişme yaşanmadığını ancak Türkiye'nin takip etmeye devam edeceğini söyledi. 

Yorumlar (0)