Erdoğan: Sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısının artması durumunda sokağa çıkma yasağının geri geleceği konusunda uyardı. 

GÜNDEM 05.06.2020, 16:01 05.06.2020, 17:33
Erdoğan: Sokağa çıkma yasağı geri gelebilir!

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişi sayısı artarsa tedbirler yeniden alınacak.

Konuya ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. 15 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini bir kez daha duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayısının artması durumunda sokağa çıkma yasağının geri geleceğini vurguladı.

Erdoğan, Ankara'da Millet Bahçeleri Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

"23 Millet Bahçesi yaptık"

Millet Bahçeleri'nin açılışlarının yavaş yavaş gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, inşaatı devam eden Millet Bahçeleri'nin açılışını da yapacaklarını söyledi. 

Erdoğan, toplam 23 Millet Bahçesi yapıldığını kaydederek, Cumhuriyet dönemindeki şehircilik planının çok kötü yönetildiğini ifade etti.

"Birçok yapı kaçak durumdaydı"

Türkiye'nin 1990'lı senelere artık bu yükü taşıyamaz halde geldiğine dikkat çeken Erdoğan, belediye başkanlığı yaptığı dönemde birçok yapının kaçak durumda olduğunu söyledi. 

Erdoğan, 2023 yılına kadar 81 ilin tamamında Millet Bahçesi kurulacağını belirtti. 

"Günlük vaka sayısı 1000'e yaklaştı"

Aslında bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağını düşünmediklerini kaydeden Erdoğan, günlük vaka sayısının neredeyse 1000'e ulaşması nedeniyle sokağa çıkma yasağı konusunu yeniden değerlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan, dün gece yayımlanan genelgeyle yasağın ilan edildiğini hatırlatarak, vatandaşların tepkisi üzerine kararı tekrar değerlendirdiklerini ve bu kararın farklı ekonomik ve sosyal kayıplara neden olacağını fark ettiklerini kaydetti.

"Sokağa çıkma yasağı geri gelebilir"

15 ilde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini bir kez daha duyuran Erdoğan, vaka sayısının artması durumunda sokağa çıkma yasağının geri geleceğini vurguladı.

"Büyük bir devlet olduğumuzu gösterdik"

Erdoğan, büyük devlet olmak için hem maddi imkânların hem de merhametin gerektiğine dikkat çekerek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde Türkiye'nin büyük devlet olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. 

Çam ve Sakura Hastanesi'nin açılışını kısa sürede gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, Ilısu Barajı gibi dev bir hizmeti sunduklarını ve yarın da Yusufeli Barajı'nın beton dökme törenine video konferans yöntemiyle katılacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)