Erdoğan Soçi’de… Putin: Avrupa, Türkiye’ye minnettar olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik ziyaret kapsamında Soçi’ye gitti. Burada Rus lider Vladimir Putin ile bir araya gelen Erdoğan, ortak basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Putin ise tahıl koridoruna ilişkin yaptığı açıklamada, “Avrupa, Türkiye’ye minnettar olmalı” dedi. 

GÜNDEM 05.08.2022, 15:54 05.08.2022, 17:27
Erdoğan Soçi’de… Putin: Avrupa, Türkiye’ye minnettar olmalı

Soçi’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile gerçekleştirilecek olan baş başa görüşme öncesi Rus liderle birlikte kameraların karşısına geçti. Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’deki son durumu ele almamız, bölgede ciddi bir rahatlama sağlayacaktır” dedi. Akkuyu projesine ilişkin de konuşan Erdoğan, “Akkuyu konusunda bugün önemli görüşmeler olacak. Alacağımız kararlar ve atacağımız adımlar, sürecin daha fazla ertelenmesine imkân vermeyecektir” ifadelerini kullandı. 

“Birleşmiş Milletler ve Türkiye sayesinde dünya geneline tahıl sevkiyatı başladı”

Rus lider Vladimir Putin ise görüşme öncesi yaptığı açıklamada, tahıl koridoru anlaşmasının önemine dikkat çekti. Anlaşmanın imzalanmasında Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin büyük rolü olduğunu vurgulayan Putin, “Birleşmiş Milletler ve Türkiye sayesinde dünya geneline tahıl sevkiyatı başladı. Avrupa, Türkiye’ye minnettar olmalı. Bugün Sayın Erdoğan ile Suriye başta olmak üzere pek çok gündem maddesini ele alacağız” şeklinde konuştu. İki liderin baş başa görüşmesi sonrası heyetler arası toplantılar yapılacak. 



Yorumlar (0)