Erdoğan 'siyasi cinayetler' için savcılığa başvurdu

Erdoğan'ın avukatı üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede, “siyasi cinayet” iddialarıyla ilgili iddia sahiplerinin bilgisine başvurularak, varsa söz konusu iddiayı destekleyici delil, belge ve bilgilerin celp edilmesi, bir delile ulaşılması durumunda faillere ilişkin gerekli yasal işlemlerin yapılması talep edildi.

GÜNDEM 18.10.2021, 12:55
Erdoğan 'siyasi cinayetler' için savcılığa başvurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda bir süredir tartışılan "siyasi cinayet" iddialarına ilişkin avukatı Hüseyin Aydın üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı bir müracaat yaptı.

“Somut bir bilgi içermeyen beyanlar…”

15 Ekim’de, avukat Hüseyin Aydın tarafından sunulan dilekçede, bir süredir siyasi cinayetlerin işleneceğine ilişkin birtakım iddiaların paylaşıldığı, bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener ve ismi geçen partilerin bazı temsilcilerinin, bu çerçevede ‘somut bir bilgi içermeyen beyanlarda’ bulundukları vurgulandı.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Geçmiş dönemde Türkiye'de bazı siyasi cinayetlerin işlendiği, bu olaylarla birlikte birlik ve beraberliğimizin hedef alınarak toplumsal mühendislik faaliyetlerine girişildiği bir gerçektir. Öte yandan bazen de bu yöndeki iddiaların halk arasında panik, korku ve endişe yaratmak amacıyla dile getirildiği de görülmüştür. Bu sebeple konunun vuzuha kavuşması için bu iddialara ilişkin gerekli incelemenin yapılmasını, iddiayı ortaya atanların bilgisine başvurularak, iddiayı destekleyici delil, belge ve bilgilerin celbedilmesini, bir delile ulaşılması durumunda faillerle ilgili yasal işlemlerin yapılmasını talep etme gereği hasıl olmuştur."

Soruşturma başlatılmıştı

Bazı parti yöneticilerinin "siyasi cinayetler işlenebileceğine ilişkin duyumlar alındığına" yönelik açıklamalarının yansıması sonrası 13 Ekim 2021'de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatılmıştı.

Yorumlar (0)