Erdoğan: Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, "Biz yabancı yatırım yerine uluslararası yatırım demeyi tercih ediyoruz. Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır." dedi. 

GÜNDEM 14.02.2020, 13:24 14.02.2020, 14:23
Erdoğan: Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "İkinci evimiz olarak gördüğümüz Pakistan'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Pakistan ile ticareti bağlarmızı siyasi münasebetlerimizin seviyesienm çıkartmak istiyoruz. Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını ülkelerimize yakıştıramıyorum." ifadelerini kullandı.

"5 milyar dolar hedefine ulaşmalıyız"

Türkiye ile Pakistan arasındaki ticaretin 1 milyar doların üzerine çıkarılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Sonra 5 milyar dolar hedefine taşımalıyız. Korumacılık duvarlarının aramıza girmesine engel olmalıyız. Türkiye'nin Pakistan'daki doğrudan yatırımları 500 milyon doları buluyor." dedi. 

"Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır"

Erdoğan, "Biz yabancı yatırım yerine uluslararası yatırım demeyi tercih ediyoruz. Sermayenin milliyeti yoktur. Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır." açıklamasını yaptı. 

Çin-Pakistan ekonomik koridoru projelerinin Türk yatırımcılara daha iyi anlatılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Pilot bir sektör yatırımını tespit edip iki taraftan birkaç büyük firmamızı bir araya getirebiliriz." diye konuştu.

"Pakistanlı kardeşlerimizin yeni rotası Türkiye olmalı"

Erdoğan, Pakistan halkının tedavi için Batılı ülkeleri tercih ettiğini öğrendiğini belirterek, "Türkiye, sağlık altyapısında büyük aşama kaydetmiştir. Gerek hizmette gerek fiyatlardaki uygunlukta Türkiye Batı'daki ülkelerden çok çok ileri. Pakistanlı kardeşlerimizin yeni rotası aynı tedavi hizmetlerini daha uygun fiyatta sağlayan Türkiye olmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)