Erdoğan Semerkant’ta Aliyev ile bir araya geldi

Özbekistan'ın Semerkant şehrinde görüşmelerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme sağladı.

GÜNDEM 15.09.2022, 16:29 15.09.2022, 16:45
Erdoğan Semerkant’ta Aliyev ile bir araya geldi

Şanghay İş birliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’ne katılım sağlamak için Özbekistan’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada temaslarda bulunuyor.

Ermenistan konusu ele alındı

Yarın gerçekleştirilecek zirve öncesinde temaslarını sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir görüşme yaptı. Görüşme sırasında ikili ilişkiler ve son zamanlarda Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen çatışmalar konuşuldu. Görüşme yaklaşık 40 dakika kadar sürdü.

Putin ile Erdoğan yarın görüşme yapacak

Gün içerisinde açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında düzenlenecek görüşmenin yarın yapılacağını belirtti.

Yarın düzenlenecek zirve oturumuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hitap etmesi bekleniyor. Bunun yanı sıra Erdoğan’ın, Şanghay İş birliği Teşkilatı Zirvesi’nin sonrasında New York’ta gerçekleştirilecek olan Birleşmiş Milletler 77’nci Genel Kurulu genel toplantısına katılması planlanıyor.

Yorumlar (0)