Erdoğan, sel bölgesinden seslendi: “Ne olur 10 katlı binalar yapmayın” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Güneysu’da cuma namazını kıldıktan sonra halka hitap etti. Erdoğan, sel bölgelerindeki vatandaşları hem afetlere karşı hem de yüksek binaların yapımına karşı uyardı. 

GÜNDEM 23.07.2021, 15:34 24.07.2021, 20:11
Erdoğan, sel bölgesinden seslendi: “Ne olur 10 katlı binalar yapmayın” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde büyük çaplı sel felaketi yaşayan Rize Güneysu’da bugünkü cuma namazını kıldı. Burada cuma namazını kılan Erdoğan’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti. 



Gıyabi cenaze namazına katıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, cuma namazının ardından, hayatını kaybeden bir vatandaş için kıyılan gıyabi cenaze namazına katıldı. Ardından cami çevresindeki vatandaşlar ile bir araya gelerek sohbet etti.  



“2860 personel ve 705 araç görev yaptı” 

Erdoğan, önceki günlerde Rize’de yaşanan feci sel hakkında konuştu ve bilgilendirmelerde bulundu. Erdoğan: “Şimdiye kadar Rize’de 328 arama kurtarma olmak üzere toplamda 2860 görevli, çalışmalarda bulundu. 705 araç da felaket sırasında ve sonrasında görev yaptı. Afet sebebiyle kapanan 426 yol, tamamıyla kullanıma açıldı. Şu anda Rize’de afetten etkilenen bölgelerin enerji, haberleşme, iletişim ve içme suyu bakımından hiçbir problemi bulunmuyor.” 



“665 yapı, taşkın riski altında” 

Erdoğan: “Rize’de yapılan incelemelere göre 665 yapı, sel ve taşkın riski altında bulunuyor. Hem riskli bölgelerin boşaltılması hem de yaraların sarılması açısından projelerimiz devam ediyor. İlk etapta, 15 Temmuz’da Rize’de meydana gelen sel felaketinden etkilenen ve hali hazırda afet bölgesinde bulunan yapılara karşılık toplam 550 konut inşa edeceğiz. Rize genelindeki afetzedeler için de taşınma, kira, acil ihtiyaç gibi durumlar için 18 milyon TL ayrıldığını ve bunun 3 milyonluk kısmının hızlı şekilde bölgeye ulaştırıldığını aktarmak isterim.” 



“Yeni bir yol çizmemiz gerektiğine inanıyorum” 

Erdoğan: “Geçmişteki iyi örnekleri rehber alarak ve acı tecrübelerden de ders çıkartarak kendimize yeni bir yol çizmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu bakımdan dikey yerine yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize rahat bir nefes aldırdık. Siz de ne olur yamaçlarda 5 katlı 10 katlı binalar yapmayın.” 

Yorumlar (0)