Erdoğan: Şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu. Erdoğan, "O gece darbeciler, İstanbul ya da Marmaris'te karşımıza çıksalardı, şehadete yürümek için bir an dahi tereddüt etmezdim." dedi.

GÜNDEM 15.07.2021, 18:56 15.07.2021, 19:41
Erdoğan: Şehadete yürümek için bir an bile tereddüt etmeyecektim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ile Demokrasi Müzesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin benzer ihanetlere uğramaması için başta FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütleri, her çeşit fitne ve fesat odaklarına karşı teyakkuz halinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Türkiye geçilmez"

Erdoğan, "15 Temmuz'da yolları dolduran, sokaklara çıkan, darbeci askerleri önüne katıp kovalayan kahramanlarımız sayesinde ülkemizin geçilmez olduğu bir defa daha görülmüştür." şeklinde konuştu.

"Tereddüt etmeyecektim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Allah şahittir, milletim de bundan emin olsun ki o gece darbeciler İstanbul'da veyahut Marmaris'te karşımıza dikilselerdi şehadete yürümek için bir an dahi tereddüt etmeyecektim."

"2023 hedefleri için son basamak"

Erdoğan, "Kritik yol ayrımlarının büyük çoğunluğunu geride bıraktık. Şimdi önümüzde 2023 hedeflerimize son bir basamak var." sözlerini sarf etti.

"Türk milleti affetmez"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu millet ihanetleri asla affetmez, haini de affetmez onların arkasında duranları da affetmez." dedi.

KKTC ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile önümüzdeki pazartesi ve salı günleri KKTC'de olacaklarını dile getirdi.

"Milletin geleceğini karartmaya kalkanın affı da olmaz müsamahası da olmaz"

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her ne olursa olsun FETÖ'nün son ferdi de etkisiz duruma getirilene, cezasını sonuna dek çekene, Türkiye'nin ve Türk milletinin kazan defterinden düşürülene dek mücadelemiz devam edecek. Milletin kanını dökenin, millete silah çekenin, milletin ezanına ve bayrağına göz dikenin, milletin geleceğini karartmaya çalışanların affı olmaz. Her kim FETÖ, PKK, DEAŞ veyahut diğer terör örgütleri ile ilgili hak, hukuk, adalet edebiyatı yapıyorsa zihninde ülkemiz ve milletimiz ile ilgili karanlık bir hedef vardır."



Yorumlar (0)