Erdoğan seçim kararını imzaladı: Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi 2023 seçimlerine götürecek kararı Beştepe'de imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “18 Haziran günü gerçekleştirilmesi gereken seçimlerin 14 Mayıs günü yenilenmesi için kararını imzalamış bulunuyorum” dedi.

GÜNDEM 10.03.2023, 14:25 10.03.2023, 14:57
Erdoğan seçim kararını imzaladı: Tarih belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seçim kararına dair açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “18 Haziran günü gerçekleştirilmesi gereken seçimlerin 14 Mayıs günü yenilenmesi için kararını imzalamış bulunuyorum” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Seçim takvimi için çalışmalar başlayacak”

Seçim kararına imza attığını ifade eden Erdoğan, "Anayasamızın 116'ncı maddesi gereğince bizlere verdiği yetkiyle 18 Haziran günü gerçekleştirilmesi gereken seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yenilenmesi kararını imzaladım. Yarın Resmi Gazete'de yayınlanacak kararın sonrasında YTSK seçim takvimi için adımını atacak. 14 Mayıs 2023 günü milletimiz Cumhurbaşkanı'nı ve milletvekillerini seçebilmek adına sandık başına gidecektir.

Kararı senenin ilk günlerinde de açıklamıştık. Demokrasi tarihimiz noktasında anlamlı bir yıldönümüne denk gelen tarihin vatandaşlarımız adına kabul gördüğünü anladık. Ancak 6 Şubat günü meydana gelen deprem seçim konusunu gündemimizden düşürmüştü” dedi.

“Vakit kaybedemeyiz”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin tüm Türkiye’yi etkilediğine değinen Erdoğan, “Biz bütün çabamızla depremin yaralarını sarmaya kendimizi adamışken seçim takvimi de bir yandan ilerlemeye devam ediyordu. Dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir afetin yaralarını saracak programı faaliyete sokmamız gerekli. Siyasi belirsizlik ve gerilimler deprem yaralarının sarılmasına dair faaliyetlerin aksamasına neden oluyor. Ülke yıkımın içerisinde çaba harcarken bir kesimin siyasi düşüncelerini vatandaşların sırtına yükleyemeyiz. Türkiye'nin dikkat dağınıklığına ve vakit kaybına tahammülü olmayacaktır” şeklinde konuştu.

“Seçim gündemi geride bırakılmalı”

Kararın Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra faaliyete sokulacağını söyleyen Erdoğan, “İstihdamı ve üretimi yukarı yönlü hareket ettirebilmek adına ülkemizin seçim gündemini arkasında bırakması gerekmektedir. Bu sebeple 14 Mayıs günü seçimlerin tekrar edilmesi kararını uygulamaya sokacağız. Biraz önce imza attığımız kararın Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber YSK seçim takvimini oluşturup duyuracak” ifadesinde bulundu.

Seçim müziklerine ilişkin karar

Her seçim döneminde kullanılan “seçim müziklerine” dair karar aldıklarını açıklayan Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak oluşturduğumuz tüm müziklere yasak getirilmeli. Müziksiz bir seçim süreci gerçekleşecek. Bunun yerine yüz yüze görüşme sağlayacağız” dedi.

Milletvekilliği adaylığı için AFAD şartı

AK Parti’den milletvekili olarak aday olmak isteyenler adına yeni bir karar verdiklerini dile getiren Erdoğan, şu ifadelerde bulundu: “Partimize adaylık başvurusunda bulunacak kişiler, ilgili birimimiz tarafından tespit edilecek asgari miktarı AFAD’ın deprem yardım hesaplarına bağış şeklinde yatırmalı. Buna katkı sağlayacak kişilere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Diğer partilere de bu durumun örnek olmasını isterim.”

Yorumlar (0)