Erdoğan: Salgında mevzi kaybediyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars Barajı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni tip koronavirüste (Covid-19) mevzi kaybetmeye başladığını ifade etti. 

GÜNDEM 20.06.2020, 15:06
Erdoğan: Salgında mevzi kaybediyoruz!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde normalleşme sürecine geçiş yapıldı. 1 Haziran günü başlayan "yeni normal" hayatı yanlış anlayan vatandaşlar nedeniyle günlük vaka sayıları yeniden 1000'i geçmeye başladı.

Vatandaşlar, maske takmamaya, sosyal mesafe kuralına uymamaya ve hijyen kurallarına riayet etmemeye başladı. Bu nedenle bazı illerimizde maske zorunluluğu getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kars Barajı'nın açılış töreninde yaptığı açıklamalarda, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma da değindi. 

"Temizlik, maske ve mesafeye dikkat"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde açıklanan rakamların,  Türkiye'nin yeni tip koronavirüste (Covid-19) mevzi kaybetmeye başladığını gösterdiğini söyledi. 

Erdoğan, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ancak temizliğe dikkat edilerek, maske takılarak ve mesafe kuralına uyularak atlatılabileceğini belirtti.

Söz konusu 3 kuralın baş harfleriyle "TAMAM" kelimesini oluşturan Erdoğan, tedbirlere uyarak yeni tip koronavirüsün (Covid-19) önüne geçilebileceğini ifade etti. 

"Atık sular artık Kars Çayı'na dökülmeyecek"

Erdoğan, Kars Barajı ile barajlar silsilesine yeni bir halka daha ilave edildiğine dikkat çekti. 

Bundan önce de Ilısu Barajı'nın açıldığını, daha sonra da Yusufeli Barajı'nın gövde betonunun büyük bir kısmının tamamlandığını aktaran Erdoğan, AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'de 276 baraj olduğunu, şimdi ise baraj sayısının 585'e çıkarıldığını söyledi.  

Erdoğan, yaklaşık 10 senelik bir inşaat geçmişi olan Kars Barajı'nda su tutulmaya başlandığını ifade ederek, inşa bedeli 330 milyon TL olan Kars Barajı'nın, bir senede gerçekleştirilen yatırımı iki katıyla geri ödediğini kaydetti. 

Şehrin atık sularının Kars Çayı'na dökülmesini önleyecek bir projenin uygulanacağını belirten Erdoğan, böylece çevre kirliliğinin engelleneceğini ifade etti.

Yorumlar (0)