Erdoğan: Rusya, YPG'nin çıkarıldığı bilgisini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Beştepe'de kabul töreni düzenledi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Rusya, terör örgütü YPG'nin çıkarıldığı bilgisini verdi." dedi.

GÜNDEM 29.10.2019, 19:41 29.10.2019, 20:58
Erdoğan: Rusya, YPG'nin çıkarıldığı bilgisini verdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Beştepe'de düzenlenen kabul törenine MHP Lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Bakşanı Meral Akşener törene katılırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise törene katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü YPG'ye güvenli bölgeden çekilmesi için tanınan 150 saatlik sürenin dolmasının ardından, "Rusya, terör örgütünün çıkarıldığı bilgisini verdi." dedi. 

Erdoğan'ın konuşmalarından önemli satır başları şöyle:

"Terör örgütleri devasa desteğe rağmen ülkemizde başarılı olamıyorsa, milletimizin dirayetli ve kararlı duruşu sayesindedir. Bugün de ülkesinin geleceği, ezanı, kutsalları söz konusu olduğunuda gözünü kırpmayan 82 milyon vatandaşımız var."

Türkiye, milli güvenliği ve tarihi sorumlulukları söz konusu olduğunda icazet almadan kendi imkanlarıyla istediğini yapabileceğini gösterdi

"Ülkemizin terörle mücadele sürecinin bir başka önemli sonucu da Batı başta olmak üzere tüm dünyada terör örgütleri karşısında sergilenen ikircikli hatta ikiyüzlü tavrı da tüm açıklığıyla ifşa etmiş olmasıdır. Türkiye'den başka her kim Suriye'de derdinin halkın geleceği olduğunu söylüyorsa, açık konuşuyorum yalan söylüyor."

"Bir damla petrolü bir damla kandan kıymetli gören ilkel anlayuış tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Suriye'ye baktığında petrol veya güç temerküzü fırsatı değil de sadece insan, sadece can, sadece kardeş gören tek ülke Türkiye'dir."

"Dünyada Avrupa'dan Kafkasya'ya kadar bizim milletimiz kadar büyük soykırıma uğramış, zulme maruz kalmış, adaletsizlik yaşamış başka bir millet yoktur. Buna rağmen biz, medeniyetimizin ve tarihimizin emrettiği sınırların dışına hiçbir zaman çıkmadık, çıkmıyoruz. 1400 yıldır insanlığı aydınlatan İslam'ın en iyi temsilcisi olmayı başardık. Doğrudan ülkemize saldırmakla hedeflerine ulaşamayanlar, milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alıyor."

"Yurt dışındaki temsilciklerimize yapılan ve önemli bir kısmı da şiddet içeren 700'e yakın saldırının önlenmesi konusunda hiçbir gayret sarf etmediler. Tam tersine teröristler, bu ülkelerin emniyet güçlerinin koruması altında eylemlerini gerçekleştirdi."

"Barış Pınarı Harekatı'nda bizi arayan Batılı liderlerden neredeyse hiçbiri, terör örgütü tarafından alçakça şehit edilen 20 insanımız ve yaralanan 184 kardeşimizle ilgili üzüntü beyanında bulunmamıştır. Barış Pınarı Harekatı bir kez daha göstermiştir ki milletimizin içine fitne sokarak ülkemizi zafiyete uğratma çabaları beyhudedir."

2023 hedeflerimizin her birine ulaşmakta kararlıyız. Bu ülke dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hak ediyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaştırmakla, yeni nesillere 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilme imkanı sağlamış olacağız. Gelin Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşnde yanında yer alın. Tarih içinde bu milletle hareket edip pişman olan yoktur."

"Son yıllarda pek çok büyük eserimizin açılışını 29 Ekim'e getirerek bu kutlamalara yepyeni bir boyut kattık. Gittiğimiz yerlerde gözümüz toprağın altındaki veya üstündeki zenginliklere değil, sadece insanların gönüllerine yöneliyor."

"Rusya, terör örgütlerinin buradan tamamıyla çıkarıldığı bilgisini yetkili mercilerimize vermiş bulunuyor. Bir taraftan ABD, bir taraftan Rusya ile 120 ve 150 saatlik yaptığımız mutabakatlar bitmiş bulunuyor. Yarın yapılacak görüşmelerimiz var. Barış Pınarı Harekatı ile sürdürdüğümüz bu süreci toparlamanın gayreti içersindeyiz."

Yorumlar (0)