Erdoğan: Rize 'Afet Bölgesi' ilan edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de sel felaketi yaşanan bölgelerin 'Afet Bölgesi' ilan edileceğini duyurdu.

GÜNDEM 17.07.2021, 18:14
Erdoğan: Rize 'Afet Bölgesi' ilan edilecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen, Erzurum Şehir Hastanesi, canlı hayvan pazarı, il emniyet müdürlüğü hizmet binası ile yapımı sona eren diğer projelerin açılış töreninde yurttaşlara hitap etti.

Yaklaşık 2,5 senelik bir aranın sonrasında bir defa daha Erzurum'da olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, Erzurum'u çok özlediğini, Erzurumluların da kendisini özlediğini ifade etti.

Toplu açılış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Kentimize 385 bin metrekare kapalı mekana, 3 bin 500 araçlık otoparka sahip 1574 yataklı dev bir şehir hastanesi kazandırdık. Depreme karşı güçlendirilen hastanemiz, Türkiye'nin en modern sağlık merkezlerinden biri. Diğer şehir hastanelerinden farklı olarak tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edildi ve işletilmektedir. 

Güncel fiyatlarla yatırım maliyeti 979 milyon lirayı bulan Erzurum Şehir Hastanemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Hayvancılığa destek vermek için inşa edilen canlı hayvan borsamızın açılışını da bugün yapıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle 344 ağıl ve ahırı da hizmete alıyoruz.

Terörle mücadele

PKK, 40 senedir uğraşıyor fakat Dadaşların azmine asla zarar veremedi. FETÖ'ye karşı en kararlı duruşu gösteren kentlerin başında da Erzurum geliyor. 

2002'den bu yana Türkiye'yi hizmet ve eser politikasıyla yönetiyoruz. Adeta boş bir teneke gibi gürültü çıkarmanın, yalan politikası yapmak üzerine ülkede hiçbir sözü olmayanların hangi ittifakı kurarsa kursunlar vatandaşlarımdan karşılık bulamazlar.

Millet ve devletimizin medeniyet müktesebatına uymak suretiyle ne gerçekleştirilmesi gerekiyorsa gerçekleştirdik mi? Evet. Asırlık problemleri tek tek çözdük mü? Asırlık düşleri bir bir hayata geçirdik mi? Terörü bitirmek adına her çeşit fedakarlığı yaparak üzerimize düşenleri yerine getirdik mi? Evet.

Biz bu PKK'lı teröristlerin başına Cudi Dağı'nı geçirdik mi? Tendürek'i geçirdik mi? Gabar'ı geçirdik mi? Bestler Deresi'nde bunları gömdük mü, inlerine kadar girdik mi? Tüm bu sürecin sonunda gördük ki terör örgütleri ve onların siyasi uzantılarının hedefi hak arayışı değil, kendi karanlık ajandalarını uygulamaya koymaktır. Tek muhatabımız 81 ilimizdeki her bir hanedir. 

Hala terörden medet umanlar varsa, kaçınılmaz sonlarını beklemeyi sürdürsün. Biz herkesi kucaklamaya, hizmet ve eser siyaseti üretmeye devam edeceğiz. 2023 seçimleri için sizlerden destek bekliyoruz.

Rize'deki sel felaketi

Oraların 'Afet Bölgesi' ilan edilmesi konusunda kendilerine bu haberi vermek istedik. Rize'deki o bölgeler 'Afet Bölgesi' olacak. İlk kabine toplantısında bunu teminat altına almış olacağız."





Yorumlar (0)