Erdoğan: Restoranların açılmasını görüşeceğiz

Cuma namazını İstanbul Üsküdar'da bulunan Kerem Aydınlar Camisi'nde eda eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

GÜNDEM 22.01.2021, 14:59 23.01.2021, 11:53
Erdoğan: Restoranların açılmasını görüşeceğiz

Çin'den, ikinci parti Covid-19 aşısının onayının çıktığını ve yüksek olasılıkla hafta sonuna kadar gelebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restoranların açılması ile ilgili bir soruya, kabine toplantısında konunun tekrar değerlendirileceğini bildirdi.

Muhalefetin erken seçim söylemleri

Muhalefetin erken seçim söylemlerine dair bir soruya, Cumhur İttifakı'nın muhalefet partileri gibi aceleci olmadığını, şu andaki mevcut tabloya bakıldığında takvimin 2023 yılının Haziran ayını gösterdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 Haziran'ı öncesi kesinlikle bir erken seçimin söz konusu olmadığının altını çizdi.

"Bir gece ansızın gelebiliriz"

Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin Sincar çevresinden çıkarılmasına dair bir soruya ise meşhur sözüyle yanıt verdi: "Operasyon, açıklamalar yaparak yapılmaz. Bir gece ansızın gelebiliriz."

OECD'nin İstanbul Merkezi

İstanbul'da faaliyete geçecek OECD merkezinin başarılı çalışmaların altına imza atacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul'u, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm uluslararası birlikler açısından merkez konumuna getirme hedefine bir adım daha yaklaştığını ifade etti.

OECD'nin geniş coğrafyalara yönelik çalışmalarına İstanbul Merkezi sayesinde daha çok katkı sağlama fırsatı yakalanacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD'nin hem Covid-19 pandemisinin kendisiyle mücadelede hem de pandeminin neden olduğu sosyal ve iktisadi problemlerin çözümünde öncü rol üstlendiğini bildirdi.

Devam eden pandemi sürecinde OECD İstanbul Merkezi'nin, hem OECD'nin ortak ülkeler için uyguladığı stratejiye hizmet edeceğini hem de OECD üyesi olmayan ülkelerle yatırım ve ticaret ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi noktasında gayret göstereceğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul Merkezi'nin, OECD'nin faaliyetlerinde hakiki manada merkezi bir rol üstlenmesi temennisinde bulundu ve İstanbul Merkezi'nin Paris'le iletişim halinde kalarak, çok kapsamlı hizmet sunmasını beklediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)