Erdoğan rekoru açıkladı

Erdoğan, "İş gücüne katılım seviyesi yüzde 27'lerde olan kadınlar, bugün itibarıyla yüzde 36 ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorunu kırdı." dedi.

GÜNDEM 30.01.2023, 22:10
Erdoğan rekoru açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu yaptığı Denizli ziyaretinde, 2 bin 500 kadın personeliyle ülkemizin en fazla kadın işçisinin çalıştığı Deniz Tekstil Fabrikası'nda gerçekleştirilen 'Emekçi Kadınlarla Buluşma' adlı programa iştirak etti.



"Çalışan kadın sayısı 10,5 milyona ulaştı"


Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Biz, iktidara geldiğimizde kadınların iş gücüne katılım oranı, girişimcilik seviyesi öylesine düşüktü ki ilk etapta inanmakta bir hayli zorluk çektik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kadınların hem hak ve hürriyetlerini en geniş biçimde kullanabildikleri hem de becerileri ve emekleriyle iş dünyasındaki her alanda varlıklarını ortaya koyabildikleri dönem, AK Parti dönemidir. Kadınlarımızın minimum eğitim seviyesini tamamlama oranını yüzde 70 seviyesinden yüzde 88 düzeyine biz getirdik. Hem evinde ailesiyle yaşamını sürdüren hem de çalışan kadınlara verdiğimiz desteklerle her daim onların yanlarında olduk. İş gücüne katılım seviyesi yüzde 27'lerde olan kadınlar, bugün itibarıyla yüzde 36 ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorunu kırdı. Kadınların istihdamdaki sayısını da 6 milyondan aldık, 10,5 milyona ulaştırdık.



"'Türkiye Yüzyılı'na katkı sağlayın"


Kadınların duası ve desteğiyle bugünlere geldik. Allah'ın izniyle 'Türkiye Yüzyılı'nı da onlarla beraber inşa edeceğiz. 'Türkiye Yüzyılı' her birimizin ortak geleceğini, ortak hayalini ifade ediyor. İşte bunun için bu vizyonun siyasi değil, milli bir vizyon olduğunu, milli bir proje olduğunu dile getiriyoruz. Sizlerden de bu vizyon mücadelemize tercihinizle, fikrinizle, emeğinizle katkı sağlamanızı özellikle istirham ediyorum. Türkiye'yi 2023 senesine nasıl hep beraber getirdiysek, Allah'ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılındaki hedeflerine de sizlerle beraber ulaşacağız."

Yorumlar (0)