Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

GÜNDEM 28.10.2020, 00:45 29.10.2020, 17:44
Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya hususlarının konuşulduğu bildirildi.

Suriye konusu konuşuldu

Kremlin Basın Servisi tarafından paylaşılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

İki başkanın telefon görüşmesinde, Suriye’de devam etmekte olan gelişmelerin ele aldındığı, Astana sürecine bağlı kalınarak siyasi çözümün desteklenmesi gerektiği tekrarlandı.

Ermenistan-Azerbaycan arasındaki çatışmalar ele alındı

Görüşmede Suriye dışında Libya’da devam eden süreç ile birlikte çatışmaların sürdüğü Dağlık Karabağ konusunun ele alındığı, Putin’in ateşkes anlaşmalarıyla alakalı Erdoğan’a bilgi verdiği belirtildi.

Paylaşımda, "Vladimir Putin, Ermenistan ve Azerbaycan liderleri ile temasları ve çatışmaların sonlandırılmasıyla ilgili atılan ateşkes adımları hakkında bilgi verdi." denildi.

Erdoğan ve Putin’in Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ politikaları başta olmak üzere, güvenlik ve iki ülke arasındaki iş birliklerinin devam ettirilmesi konusunda fikir birliğine devam kararı aldıkları paylaşıldı.

Yorumlar (0)