Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

GÜNDEM 24.11.2020, 22:48
Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ticaret hacminin artırılması başta olmak üzere iki ülke ilişkilerini geliştirecek eylemler ile Dağlık Karabağ, Suriye ve Libya’daki gelişmeler ele alındı.

Dağlık Karabağ'da kalıcı çözüm ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yaptığı görüşmede, Dağlık Karabağ’daki problemi çözmeye ve bölgeye kalıcı istikrar getirmeye yönelik olarak atılan adım kapsamında, gözlem ve denetleme maksadıyla Türkiye’nin Rusya ile kuracağı 'Ortak Merkez'in en kısa sürede faaliyete geçmesini umduklarını ifade etti.

Azerbaycan’ın, topraklarının tamamı ile iadesine ilişkin hassasiyetine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama boyunca Ermenistan tarafının, kalıcı çözümü zorlaştırmasına ve anlaşmaya ilişkin yükümlülüklerinden kaçmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Grubu’nun diğer eşbaşkanlarının, barış çabalarını eleştirmelerini anlamanın mümkün olmadığını da sözlerine ekledi.

Suriye ve Libya da konuşuldu

Suriye’deki ihtilafın sona bulması için de Dağlık Karabağ’da olduğu gibi, hızlı ve gerçekçi adımlar gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’nın birlik ve bütünlüğünü korumak adına hem siyasi hem askeri görüşmelerde Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğinin devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)