Erdoğan-Putin görüşmesinin perde arkası

Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün yaptığı görüşmede, ülkemize gelecek olan buğday ve yağ yüklü gemilerin geçişine müsaade edileceğini ifade ettiği öğrenildi.

GÜNDEM 07.03.2022, 21:43
Erdoğan-Putin görüşmesinin perde arkası

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısı akşam saatlerinde sona erdi.

Toplantının akabinde AK Partili isimler gündeme gelen hususlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Partili yetkililer, MYK toplantısında, ülkemizin Ukrayna ve Rusya'dan yaptığı buğday ve yağ ithalatındaki sorunların da masaya yatırıldığını bildirdi.

Yağ ve buğday yüklü gemiler Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK mensuplarına, Rus lider Putin ile yaptığı görüşmede bu hususu gündeme getirdiğini aktardı.

AK Partili yetkililerden edinilen bilgiler doğrultusunda Erdoğan'ın, Putin'e, Rusya'nın savaş hali sebebiyle ihracat gemilerinin geçiş yapmasına müsaade edilmemesinin sonucu olarak ülkemizin yaşadığı sorunların ortadan kaldırılması için gemilerin geçişine müsaade edilmesi gerektiğini ilettiği öğrenildi. 

Erdoğan'ın "Ticarette avro, dolar, yuan ve ruble kullanabiliriz." dediği öğrenilirken, Putin'in de Azak Denizi'nde bekletilen yağ ve buğday yüklü 30 geminin ülkemize geçiş yapmasına müsaade edilmesine yönelik talimat vereceği aktarıldı.

Yorumlar (0)