Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken “MİT” detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, dün gerçekleşen mahkum takası ile Ukrayna’daki gelişmeler ele alındı. Putin, eski ABD’li deniz piyadesi ile Rus pilotun takas edilmesi dolayısıyla Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

GÜNDEM 28.04.2022, 14:41
Erdoğan-Putin görüşmesinde dikkat çeken “MİT” detayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Lideri Vladimir Putin arasında sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı. Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanlığı’ndan aktarılan görüşme ayrıntılarına göre ABD’li ve Rus mahkumların takası ve Ukrayna’daki son gelişmeler konuşuldu. Ayrıca Putin’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiği de belirtildi.



Mahkum değişimi MİT koordinesinde yapıldı

Putin’in, ABD’li deniz piyadesi Trevor Reed ve Rus pilot Konstantin Yarohenko’nun değişimi hakkında Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiği öğrenildi. Mahkum değişimi, MİT koordinesinde dün Türkiye’de gerçekleştirildi. Erdoğan ise Putin’in teşekkürü karşısında, Türkiye’nin mahkum takasında aracılık etmesinin işbirliğine, diyaloğa ve barışa uzanan yolda bir tür nişane olduğunu kaydetti. 



“Barış yolunda arabuluculuk yapmaya hazırız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MİT’in takas sürecindeki rolüne ayrıca işaret ettiği belirtilen görüşmede istihbarat birimleri arasındaki yakın diyaloğun devamının ne denli elzem olduğu; bu diyalog sayesinde bölgedeki insani trajedilerin önüne geçilebileceği de ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sonlandırılması bakımından inisiyatif almaya hazır olduklarını ve barış yolunda arabuluculuk yapmak için her daim hazır olduklarını kaydetti. 

Yorumlar (0)