Erdoğan-Putin görüşmesi sonlandı: Putin'den "barış" mesajı

Rus devlet ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin’in görüşmesinin bittiğini duyurdu.

GÜNDEM 06.03.2022, 16:00 06.03.2022, 16:02
Erdoğan-Putin görüşmesi sonlandı: Putin'den "barış" mesajı

Rusya’nın resmi haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin’in görüşmesinin başladığını duyurduğu gibi bittiğini de duyurdu. Konuşmanın detayı, telefon görüşmesinin tamamlanmasının ardından Kremlin tarafından aktarıldı. İki liderin görüşmesi Rusya-Ukrayna savaşı ve Türkiye-Rusya ilişkileri hakkında oldu. Bir saat süren görüşmede, Erdoğan'ın Putin'e "acil ateşkes" çağrısı yaptığı belirtildi. Acil ateşkes ilan etmenin müzakere masasında işe yarayacağını aktaran Erdoğan'a karşı Putin, "barışa" açık olduklarını dile getirerek "Ukrayna'nın savaşı sonlandırması halinde Rusya'nın askeri operasyonunun bitirileceğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin yeniden barış sağlaması için Türkiye'nin elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu dile getirdi. 



Görüşmeyi İbrahim Kalın duyurdu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün bir açıklama yaparak Erdoğan’ın Putin ile görüşeceğini duyurmuştu. “Türkiye, acil ateşkes için üstüne düşeni yapmaya hazır.” ifadelerini kullanan İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ara buluculuk yapmak konusunda istekli olduğuna dair mesajlar vermişti. 

İbrahim Kalın’ın sözleri şu yöndeydi: “Rus tarafı, müzakere masasında Ukrayna’ya şans vermelidir. Dünyaya vermek istedikleri mesajı çoktan verdiler. Ukrayna halkına daha fazla zarar gelmemeli. Rusya hükümeti, müzakere masasında sonuç çıkması için Ukrayna’ya müsaade etmelidir."

Yorumlar (0)