Erdoğan: PKK’nın üst düzey yöneticisi Selman Bozkır öldürüldü 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’nın üst düzey yöneticisi ve böleg sorumlusu Selman Bozkır’ın öldürüldüğünü açıkladı. Operasyon sırasında Bozkır’ın yanında bulunan 2 terörist d ebombaların hedefi oldu. 

GÜNDEM 06.06.2021, 17:51 07.06.2021, 11:07
Erdoğan: PKK’nın üst düzey yöneticisi Selman Bozkır öldürüldü 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmur genel sorumlusu ve PKK üst düzey yöneticisi olan ve “Doktor Hüseyin” kod adı ile tanınan Selman Bozkır’ın öldürüldüğünü açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile haberi duyuran Erdoğan, “Selman Bozkır, dün, MİT kahramanlarımız tarafından etkisiz hale getirildi. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Uzun süre izlendi

Kaynaklardan alınan bilgiye göre MİT’in Kuzey Irak’taki KCK/PKK operasyonları devam ediyor. Operasyonlar kapsamında uzun süre izlenen Mahmur kampı ve örgütün üst düzey yöneticileri, MİT’in hedef listesinde bulunuyor. 

1990’larda KCK/PKK yapılanmasına katıldığı tespit edilen Bozkır, uzun süre örgütün Avrupa’daki faaliyetlerini organize etti ve uzun yıllar boyunca İngiltere sorumluluğunu üstlendi. Mahmur sorumluluğunu almadan önce ise Kuzey Irak’taki illegal para trafiğini yönetti.

Mahmur da Kandil kadar önemli

KCK/PKK üzerinde yapılan analizler sonucunda edinilen bilgiye göre örgüt, Mahmur kampına da Kandil kadar önem veriyor. Mülteci kampı altında bulunan Mahmur’da eylemci kadrolar ve canlı bombalar yetiştiriyor.  

Yorumlar (0)