Erdoğan: Osman Kavala kararına herkes saygı göstermeli

Suudi Arabistan'a hareket etmek için hazırlanan Erdoğan havalimanında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala kararı hakkında herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

GÜNDEM 28.04.2022, 18:02
Erdoğan: Osman Kavala kararına herkes saygı göstermeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud’un daveti ile Suudi Arabistan'a gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a hareketi öncesinde havalimanında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Osman Kavala hakkındaki karara yönelik verilen tepkilere ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Türk yargısının vermiş olduğu bu karara yerli ve yabancı bütün herkes saygı göstermek zorundadır. Başka devletlerin hukukları var da bizim devletimizin hukuku yok mu?" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, karara ilişkin açıklamasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan mahkûm edilecek, hesap verecek" diye söylemlerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e de tepkisini gösterdi.

Özgür Özel'e manevi tazminat davası yolda

"Bu zat (Özgür Özel) ifadelerinden dolayı milletvekili olduğundan ceza almayacak fakat manevi tazminat davası konusunda ağababasının bedel ödediği gibi aynı şekilde kendisine de dava açılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Dokunulmazlığı bulunmayanlar ve bulunanlar var. Bulunmayanlara yönelik için davalar açılabiliyor. Avukatlarımız bu konu hakkında çalışmalar yapıyor. Cumhurbaşkanı'na hakaret edilebilir mi, edilemez mi? Ders almamış kendisi. Avukatlarımız hakaretle ilgili davaları açacak. Bu davalar manevi tazminat davaları olacak. Burada AİHM'lik iş yok çünkü bu konuda hüküm giydi. Bunun durumun bundan sonra AİHM ile hiç alakası yok. Buda ağırlaştırılmış müebbettir."

Putin teşekkür etti

Cumhurbaşkanı havalimanında yaptığı açıklamasında, Rus lider Putin ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değindi. Basın mensuplarının ABD ile Rusya arasındaki esir takasının Ankara’da yapıldığını hatırlatmaları üzerine Erdoğan, "Vladimir Putin'in arama nedeni Rusların ABD'de yaşayan bir vatandaşının esir alınmış olması ve ABD'nin de Moskova'da yaşayan vatandaşının rehin alınmış olmasındandır. MİT'in konuya müdahale etmesiyle bu takas Ankara'da gerçekleşti. 'Bu da bizim oldukça olumlu bir durum oldu, bu yüzden de teşekkür için aradım" dedi.

‘‘Suudi Arabistan ile iş birliğimiz müşterek menfaatimiz için olacak’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında Suudi Arabistan ziyaretine dair de şunları söyledi: "Aramızdaki bütün siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için yeni bir dönem başlatılma gayretindeyiz. Müteahhitlerimizin aldığı projelerin tamamı 24 milyar dolara ulaştı.

Ziyaretim vesilesi ile iki ülke ilişkilerinin bütün boyutlarını gözden geçireceğiz. İşbirliğimizi artırırsak bunun müşterek menfaatimiz için olacağına inanıyorum.

Suudi Arabistan ziyaretimde uluslararası ve bölgesel gelişmeler de yine gündemimizde olacak. Buradan Suudi Arabistan'ı hedef edinen füze ve İHA saldırılarını kınıyorum. Terör olaylarının her türlüsüne yönelik verdiğimiz mücadelelerin altını her fırsatta çiziyorum."

Yorumlar (0)