Erdoğan: Onların kamplara mahkum ettiği mültecilerle ekmeğimizi bölüştük

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Maddi olanakları bizlerden katbekat fazla olan devletler, göçmenleri toplama kamplarına mahkum bırakırken, biz bu insanlarla ekmeğimizi bölüştük. Suriye bağlamında meydana gelenler bize, hudutları dikenli tellerle çevirmenin, duvarları yükseltmenin, mültecilerin bulunduğu botları batırmanın çare olmadığını göstermiştir." dedi.

GÜNDEM 22.02.2021, 19:56 23.02.2021, 15:52
Erdoğan: Onların kamplara mahkum ettiği mültecilerle ekmeğimizi bölüştük

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Göç: Önümüzdeki Yirmi Yılın Projeksiyonu ve Ötesi' başlıklı uluslararası konferansa iştirak eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada bir konuşma yaptı.

Erdoğan, gerçekleştirdiği konuşmada, "Göçmenler hususunda insanlık yalnızca Meriç'te değil, Ege'de ve Akdeniz'de de sınıfta kalmıştır. Kabul ettikleri bir avuç mülteciyi reklam malzemesi yapanlar, insan hayatına ilişkin bu kriz karşısında hiçbir sorumluluk almıyor." dedi.

ABD'nin tutumunu eleştiren Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Bunların göçmenlere sahip çıkmak gibi bir amaçları yok, bunların dertleri başka. Hâlâ bunlar terörle ve teröristlerle birlikteler. Dostlara, dostluk yaptıkları müddetçe gönlümüzü açarız. Fakat bunu yapmazlarsa, bugüne kadar ne yaptıysak, bundan sonra da aynısını yaparız. Maddi olanakları bizlerden katbekat fazla olan devletler, göçmenleri toplama kamplarına mahkum bırakırken, biz bu insanlarla ekmeğimizi bölüştük. Suriye bağlamında meydana gelenler bize, hudutları dikenli tellerle çevirmenin, duvarları yükseltmenin, mültecilerin bulunduğu botları batırmanın çare olmadığını göstermiştir."

"AB gerekeni yapmadı"

Erdoğan, "AB (Avrupa Birliği), Yunanistan'a 100 bin sığınmacı için 3 milyar avro destekte bulunurken; ülkemizdeki 4 milyon sığınmacı için gerekeni yapmadı." dedi.

Ülkemizin terörle mücadeleyi kararlılıkla devam ettirdiğine vurgu yapan Erdoğan, "Nasıl, hiç kimseye bakmadan terör yuvalarını bir bir imha etmişsek, saldırıların sürmesi durumunda, diğer bölgelere yönelik de adım atmaktan geri durmayız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)