Erdoğan: Onlara "terörist" demek akıl tutulmasıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İdlib'den göç edeceklerin terörist olduğu yönündeki açıklamasına ilişkin, "Bu insanlar şu anda ölümden kaçıyor. O anne ile 6 çocuğunu ekranda görünce bizim hanımla beraber adeta kanımız dondu. Onlara 'terörist' demek akıl tutulmasıdır." dedi.

GÜNDEM 21.01.2020, 09:11
Erdoğan: Onlara "terörist" demek akıl tutulmasıdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ocak günü Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı'nın ardından Türkiye'ye dönüşü sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Suriye'nin İdlib kentinden göç edeceklerin terörist olduğu" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. 

İdlib'de yaşayan insanların ölümden kaçtığını vurgulayan Erdoğan, "O anne ile 6 çocuğunu ekranda görünce bizim hanımla beraber adeta kanımız dondu. O yavrulara biz nasıl terörist deriz? 2, 3, 4, 5, 6 o yaşlardaki çocuklar... 3 tanesi okulda, 3 tanesi orada, ayaklar çıplak, çocuklar donuyor. Onlara 'terörist' demek akıl tutulmasıdır." ifadelerini kullandı.

"Bu insanlar zevkinden mi geldiler bizim topraklarımıza?"

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek, "Bu Bay Kemal’in ilk yanlışı değil. Bir defa 'Suriye’den gelenleri tekrar Suriye’ye göndereceğim' diyen bu değil mi? Bu insanlar keyfinden zevkinden mi geldiler bizim topraklarımıza? Türkiye’de öyle bir hava estirdi ki, bizi eleştirdiler. Bize 'Bunları yediriyorsunuz, içiriyorsunuz, bunlara maaş veriyorsunuz' dediler. Maaş falan verdiğimiz yok. Biz maaşı kendi vatandaşlarımızın yoksullarına veriyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)