Erdoğan: Normalleşmeyle turizmde patlama yaşanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirlerinin esnetilmesiyle beraber ülkemizin turizm potansiyelinin iyice ortaya çıktığını kaydederek normalleşmeyle turist sayısında da çok ciddi bir artış yaşanacağını kaydetti.

GÜNDEM 26.02.2021, 21:16
Erdoğan: Normalleşmeyle turizmde patlama yaşanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi’nin açılışında konuştu.

Yaptığı konuşmada kültür ve turizme değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme adımlarıyla çok daha fazla turistin ülkemize geleceğini kaydetti.

“Yasakların sonrasında turizmde patlama meydana gelecek”

Erdoğan, Türkiye’ye dair rezervasyonlarda patlama yaşandığını ifade ederek, “Normalleşmeyle beraber çok daha fazla turist ülkemize gelecek. Ülkemize dair rezervasyonlarda adeta patlama yaşanıyor. Hep beraber inşallah bereketli ve sağlıklı günlere kavuşacağımız zamanlar yakındır. İstanbul en büyük turizm, kültür ve sanat değerimizdir. Bir İstanbullu olarak İstanbul’umuzu hala hakkıyla değerlendiremediğimizi düşünüyorum.

İstanbul’un tek başına 50 hatta 100 milyonluk bir turist ağırlama potansiyelini barındırdığını ifade edebiliriz. Ülkemizin ve İstanbul’un her bir köşesinde kültür, tarih, sanat ve tabii güzellikle insan hazinesi potansiyelimizi yaşama geçirmemiz gerekli. Son 18 senede bu doğrultuda önemli yatırımlara imza attık. Mekan sayımızı 858’den 4 bin 139’a çıkardık.” dedi.

“Tarihi Atlas sineması her şeyiyle yenilendi”

1948 senesinden bu zamana dek vatandaşlara hizmet veren Atlas Sineması’nın her şeyiyle yenilendiğini kaydeden Erdoğan, Atlas sinemasının adeta yaşayan bir müze olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)