Erdoğan 'Necip Fazıl Ödülleri' töreninde konuştu

Erdoğan, "Bu ödüller, kendileri haricinde hiç kimseye var olma hakkı görmeyen, sanat ve fikir dünyamızın zorbalarına karşı açılmış olan bir bayraktır." dedi.

GÜNDEM 26.12.2021, 22:25 27.12.2021, 15:13
Erdoğan 'Necip Fazıl Ödülleri' töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKM'de 8'incisi gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri'nde yaptığı konuşmada, ülkemizin sanat, kültür ve ilim yaşamına yön veren eserleri bulunan kişilerle 2 senelik hasretin sonrasında yeniden bir araya gelmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz sene salgın nedeniyle Necip Fazıl ödüllerini kazanmayı başaran isimlerin açıklandığını fakat ödül töreninin yapılamadığını anımsatan Erdoğan, 2014'te başlatılan Necip Fazıl Ödülleri'nde 8 yılın geride kaldığını dile getirdi.


"O bir dava adamıydı"

Bu 8 senelik süre zarfında ülkemizin sanat, kültür ve ilim yaşamına önemli katkılar sunan birçok saygın kişiye ödüller takdim edildiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu ödüller sayesinde sanat ve kültür erbabımızın emeklerini taltif ve takdir ederken milletimiz ve ülkemiz adına şükran borcumuzu da biraz olsun ödemeye gayret ettik. Bu tür kişilerin hayattayken kıymetleri bilinmelidir. 80 senelik çileli hayatı boyunca Türkiye'nin düşünce ufkunu genişlik katan Necip Fazıl'ı da rahmetle yad ediyoruz. O hiçbir zaman yılmadı, korkmadı. O bir dava adamıydı. Vefatının üzerinden 38 sene geçmesine karşın eserleriyle bizlere rehberlik etmeye devam ediyor. Bu ödüller, kendileri haricinde hiç kimseye var olma hakkı görmeyen, sanat ve fikir dünyamızın zorbalarına karşı açılmış olan bir bayraktır."

Yorumlar (0)