Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Doğu Akdeniz, Ege, Libya ve Afganistan’da meydana gelen gelişmelerle Rusya-Ukrayna krizi ve çözüm yolları konuşuldu.

GÜNDEM 16.04.2021, 20:41 18.04.2021, 10:02
Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg bir telefon görüşmesi yaptı.

Açıklama İletişim Başkanlığı’ndan yapıldı. Görüşmede, Libya, Ege, Doğu Akdeniz ve Afganistan’daki gelişmelerle Rusya ve Ukrayna krizi başta olmak üzere bölgesel meselelerin değerlendirildiği kaydedildi.

Doğu Akdeniz ve Ege…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan görüşmede, Türkiye’nin yapıcı yöndeki adımları ve ısrarlı çağrılarıyla Doğu Akdeniz ve Ege’de bugün sakin bir havanın hakim olduğunu ifade ettiğinin altı çizildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamanın devamında Erdoğan’ın Libya’da yeni hükümete güvenlik ve savunmaya ilişkin alanlarda destek verilmesi gerektiğini kaydettiği ifade edilirken ayrıca NATO’nun kabiliyetlerini kullanmak üzere Afganistan’a da desteğin en etkili şekilde sürdürülebilmesi gerektiğinin paylaşıldığı söylendi.

Görüşmede Rusya ve Ukrayna krizi de ele alındı

Bununla birlikte yapılan görüşmede Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna arasında krizin Ukrayna’nın Minsk Anlaşmaları temelinde toprak bütünlüğünün korunarak diyalog ile çözümlenmesi gerektiğine inandıkları da belirtildi.

Yorumlar (0)