Erdoğan muhalefete yüklendi: "Deprem turistleri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun'da gerçekleştirilen temel atma töreninde yaptığı açıklamada Antakya Devlet Hastanesi'nin 10 Mayıs'ta açılacağı müjdesini verdi. "Bazı deprem turistleri, buraya fotoğraf çekmek için uğruyor ve yalanlar ortaya atıyor." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi ne yaptı? Neredeler, buraya geldiler mi?" diyerek muhalefete yüklendi.

GÜNDEM 24.03.2023, 17:53 Hakan Öksüz
Erdoğan muhalefete yüklendi: "Deprem turistleri"

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Yeni Kaymakamlık Binası önünde yapılan "Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"nde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin ardından bir buçuk ay içinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. 

"Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi nerede?"

Ülke gündeminden seçimi çıkarmak istediklerini kaydeden Erdoğan, "Gönlümüzde de aklımızda da siz varsınız. Kahramanmaraş'ı dün ziyaret ettik, bugün de İskenderun'a geldik. Depremin yıkıma uğrattığı her yere gideceğiz. Yıkılan binalar yerine dikilecek. Bunu yapmadan bölgeden ayrılmak yok. Bazı deprem turistleri, buraya fotoğraf çekmek için uğruyor ve yalanlar ortaya atıyor. Onları boşverin. Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi ne yaptı? Neredeler, buraya geldiler mi? İmkanlarını keşke buralar için kullansalar." ifadelerini kullandı.

"10 Mayıs'ta Antakya Devlet Hastanesi'ni açacağız"

Depremin ardından gerçekleştirilen çalışmalardan bahseden Erdoğan, bundan sonraki süreçte yapılacakları da anlattı. 22 bin 467 konutun yapımının fiilen başladığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "10 Mayıs'ta da Antakya Devlet Hastanesi'ni açacağız. Geçici barınma merkezlerinin kurulumu devam ediyor. 100 bin konteyneri mayıs ayına kadar hayata geçirmek istiyoruz. Binanız afetlere dayanıklı değilse dönüşüm sürecini acilen başlatmalısınız. Ülke genelinde kentsel dönüşüm hızlanacak." dedi.

Yorumlar (0)