Erdoğan: Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırdı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırdı? Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı, Avrasya Tüneli de olmazdı" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 23.12.2019, 13:32 23.12.2019, 15:08
Erdoğan: Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırdı?

Erdoğan, Fuat Sezgin Yılı Kapanış Töreni'nde açıklamalar yaptı. Burada bilim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmelerden söz eden Erdoğan, "İslam medeniyeti bir ilim irfan medeniyetidir. Kağıdı Çinliler bulmuş olsa da onu hakkıyla kullanan daha sonra Batı'ya ulaştıran bizim ecdadımızdır" ifadelerini kullandı.

"Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse..."

Bugünkü bilim kaynaklarının büyük ölçüde Avrupa referanslı olduğuna işaret eden Erdoğan, "Müslüman alimleri yok saymak kasıtlı değilse, cehaletle izah edilebilir. Biruni boylam derecelerini ölçmek için Gazze'den Bağdat'a 2 sene yürüdü. Bilimi dünü ve bugünüyle yalnızca Batı'ya hasretmek ve Müslüman alimleri yok saymak, şayet kasıtlı değilse ancak cehaletle izah edilebilir. Türkiye geçtiğimiz 17 yılda bilim ve teknoloji sahasında da ayağına vurulan prangaları parçalamıştır" diye konuştu.

"Birileri 'Yapamazsınız' diyor"

"Türkiye, İstanbul Havalimanı'na sahip olana kadar içeride ve dışarıda birçok engelle karşılaştı." diyen Erdoğan, "Şimdi herkesin hayran olduğu bir eser ortaya çıktı. 50 milyon yolcu ağırladık. 90 milyon yolcu hedefine ulaşacağımız aşikar.Kanal İstanbul'la ilgili birileri 'Yapamazsınız' diyorlar, 'Yaptırmayız' diyorlar. Müteahhitlere tehdit savuruyorlar, 'İhalelere katılırsanız biz iktidara geliyoruz, geldiğimizde bu aldığınız ihaleyi iptal ederiz.' Ya sen zaten iktidara gelemeyeceksin ki. Bu millet seni iktidara getirmez." ifadelerini kullandı.

"Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı"

Erdoğan, "Yalılara çarpan tankerleri görmüyor musunuz? Montrö Anlaşması Türkiye'ye ne kazandırdı? Bunlara sorsan Marmaray da olmazdı, Avrasya Tüneli de olmazdı, Osmangazi de olmazdı. 3.5 saatte senin milletvekili olduğun yere gidiyoruz ya." dedi.

Yorumlar (0)