Erdoğan, Mersin'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altyapıya dair eksiklerimizi tamamladığımız için bundan böyle bütün imkanlarımızı eğitim öğretimin her kademesinde ve tabii ki üniversitelerde kalitenin yükseltilmesine yoğunlaştıracağız." dedi.

GÜNDEM 18.09.2021, 22:01
Erdoğan, Mersin'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Mersin ziyaretinin ardından 81 kentte üniversite kazanan öğrencilerle gerçekleştirdiği Gençlerle Buluşma Programı'nın görüntüleri paylaşıldı.

Üniversiteyi kazanan öğrencilerle buluşmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Erdoğan, "Üniversite kapısına gelene dek okul öncesinden, ilk, orta ve lise düzeylerine dek eğitim öğretimin her kademesinden geçen siz değerli kardeşlerim bu sürece büyük emekler harcadınız. Bu sene nihayet emeklerinizin karşılığını alarak üniversiteli sıfatını kazandınız." sözlerini sarf etti.

"Her gününü dolu dolu geçirin"

"Her biriniz farklı üniversitede, farklı fakültelerde, farklı bölümlerde olsanız da düşleriniz farklı olsa da geleceğe aynı umutla aynı heyecanla baktığınızı biliyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"İlk olarak sizleri üniversite sınavındaki başarınız ve yerleştiğiniz bölümler için kutluyorum. Başarılı bir eğitim öğretim sürecinin akabinde hayata atıldığınızda da Allah'ın izniyle aynı başarıyı göstereceğinize inancım tam. Önünüzdeki uzun üniversite maratonunda tabii ki önceliğiniz derslerinizde başarılı olmanızdır. Bununla birlikte kültürel ve sosyal faaliyetlerde hayatınızı zenginleştirmeniz, donanımınızı artırmanız lazım. Gerek üniversitedeki olanakları, gerek dışardaki fırsatları değerlendirerek yaşamınızın bundan sonraki safhasında en hazırlıklı biçimde ona da başlayacağınızdan kuşkum yok. Örneğin üniversitelerdeki öğrenci kulüpleri bu yönden önemli bir olanaktır. Sizlerden teknolojiden spora, fikri gelişimden sosyal sorumluluklara dek geniş bir yelpazedeki öğrenci kulüplerinde aktif bir şekilde yer almanızı istiyorum. Ömrünüzün belki de en güzel dönemlerini geçireceğiniz üniversite senelerini ilerde hayırla ve özlemle yad etmek için her gününü dolu dolu geçireceğinizi düşünüyorum."

Merhum Nurettin Topçu'dan alıntı yaptı

Nurettin Topçu'nun "Gençler, geleceğin tohumudur." dediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tohum olarak bu ülkenin bağrına düşen sizler önce filize, sonrasında görkemli çınarlara dönüşecek, kendinizle birlikte bu milletin de geleceğini şekillendireceksiniz." yorumunda bulundu.

Ailelerin her daim olduğu gibi üniversite senelerinde de evlatlarının en yakın destekçileri olacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerinin de 19 senedir gençleri sağlıktan eğitime, kültür-sanattan spora, girişimcilikten teknolojiye dek her alanda, düşlerini hayata geçirmeleri için desteklemenin çabası içinde olduklarını dile getirdi.

Bu kapsamda, cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş projeler geliştirdiklerini, yatırımlar yaptıklarını, olanaklar sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Mesela, 19 sene evvel Türkiye'de yalnızca 9 olan Gençlik Merkezi sayısını 376'ya, Gençlik Ofisi sayısını 223'e çıkardık. Gençlik merkezlerimizin mensup sayısı 5 binden 2,5 milyona çıktı. Sayılarını 51'e yükselttiğimiz gençlik kamplarına bu sene 17 bin, tematik gençlik kamplarına 7 bin, STK (sivil toplum kuruluşları) gençlik kamplarına 6 bin genç katıldı." diye konuştu.

"Bir yabancı dil yetmez"

Üniversite senelerinde aynı zamanda gençlerin fikri donanımlarını kuvvetlendirdiklerini, siyasi görüşlerini şekillendirdikleri dönemler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden isteğim, asıl kaynaklarına inip araştırmadan sorgulamadan siyasi kimlik sahibi olmayın." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sosyal medya ve medya gibi büyük bir bölümü yalan veyahut saptırma üzerine kurulu manipülasyon araçlarıyla fenomen, popüler sanatçı, şovmen gibi türlerden kişilerin yönlendirmesiyle asla tutum ve fikir belirlemeyin. Bir diğer önemli konu yabancı dil eğitimine önem vermenizdir. Yabancı dil eğitimini ilk olarak iletişim, ardından da ilgi seviyenize göre akademik standartlarda çözmeden hayata atılırsanız kendinizi bir adım geride bulursunuz. Hatta artık bir yabancı dil bile yeterli olmuyor. İkinci, üçüncü yabancı dil bilmek tercih nedeni durumuna geliyor."

"Kalitenin yükselmesine yoğunlaşacağız"

Spor kulübü sayısının 6 binden 19 bine, lisanslı sporcu sayısının 278 binden 10 milyon 200 bine yükseldiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, spor tesisi sayısının ise 1575'ten 3 bin 915'e çıkararak her gencin kullanımına açtıklarını dile getirdi.

Aynı şekilde olimpik yüzme havuzu sayısını 46'dan 279'a, atletizm pisti sayısını 12'den 56'ya çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'ye kazandırmak için kolları sıvadığımız modern stadyumlardan 32'sini tamamladık, 9'unun yapımı sürüyor. 5 tanesi de ihale ve proje aşamasındadır. Sporu yaşamın merkezine almak ilkesiyle mahallelerimizde toplam 2 bin 754 voleybol ve futbol sahaları kurduk. Türkiye'nin olimpiyatlar başta olmak kaydıyla, uluslararası maçlarda son dönemde kazandığı başarıların gerisinde işte böyle bir gayret ve altyapı vardır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yükseköğrenim yatak kapasitemizi 717 binin üzerine çıkardık. Yüksek öğrenim kredi ve burs tutarını 650 liraya çıkardık. Yüksek lisans öğrencileri için bunu 1300 liraya çıkardık. Doktora öğrencileri için ise 1950 liraya yükselttik. Yurtlarımızda konaklayan yüksek öğrenim öğrencilerimize verdiğimiz aylık beslenme yardımını 480 lira seviyesine çıkardık. Allah'ın izniyle bu rakamları, yılbaşında yeniden güncelleyeceğiz. Altyapıya dair eksiklerimizi tamamladığımız için bundan böyle bütün imkanlarımızı eğitim öğretimin her kademesinde ve tabii ki üniversitelerde kalitenin yükseltilmesine yoğunlaştıracağız."























Yorumlar (0)