Erdoğan memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı açıkladı

"Sözleşmeliye Kadro Şöleni" yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldığını hatırlattı. Sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecinde ciddi çaba harcayan Memur-Sen yönetimini tebrik eden Erdoğan, "Son 20 senede ideolojik sendikacılık zincirinden kurtulduk." diye konuştu.

GÜNDEM 03.01.2023, 15:23 03.01.2023, 15:59 Hakan Öksüz
Erdoğan memur ve emekli maaşlarına yapılan zammı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında konuşma yaptı. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılın ilk yarısında memur ve emekli maaşlarına yüzde 25'lik zam uygulanacağını hatırlattı. Erdoğan, "Aralık ayı tüketici enflasyonu yüzde 1,18 olarak belirlendi. Geçen yılın aynı dönemine göre ise aralık ayı tüketici enflasyonu ise yüzde 64,27 oldu." dedi.

"Memur maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı"

2022 tüketici enflasyonunun, orta vadeli hedefin altında kaldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aralık ayında üretici fiyatları enflasyonunda eksi var. Bu iyiye işaret, demek ki hızlı bir toparlanma görüldü. Enflasyondaki düşüşün hızlanarak devam ettiğini göreceksiniz. 2023 itibarıyla enflasyon sorunu, Türkiye'nin gündeminden çıkacak. Önceki yıl memur maaşlarına yüzde 87 oranında zam yapmıştık. Bu yılın ilk 6 ayında ise memur maaşlarındaki artış oranı yüzde 25 olarak uygulanacak." ifadelerini kullandı. 

"Sözleşmeli personellerin kadrolarına düzenleme yapılacak"

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde görevli sanatçılar, hemşireler, vekil ebeler, aile sağlığı merkezinde çalışanlar ile 4C'den 4B'ye geçenler gibi çeşitli alanlardaki sözleşmeli personellerin kadrolarına düzenleme yapılacağını duyuran Erdoğan, "Derece ve kademe ilerleme hakları olacak. Kullanmadıkları izinlerini, sonraki seneye aktarabilecekler. Ücretsiz izin hakları da olacak. Öte yandan yemek ücreti yardımı ve yurt dışında eğitim gibi haklara da sahip olacaklar." vurgusunu yaptı.

Memur-Sen'i tebrik etti

Sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecinde ciddi çaba harcayan Memur-Sen yönetimini tebrik eden Erdoğan, "Son 20 senede ideolojik sendikacılık zincirinden kurtulduk. Memur-Sen ile omuz omuza yürümeyi sürdüreceğiz. Eğer bir toplumda milletin iradesinin üzerine vesayetin gölgesi düşmüşse, orada sendikalar geri plana itilir. Sendikalar, gücünü, toplumla aynı hisleri paylaşmaktan alır. Bazı çevreler, sendikalar üzerinden toplumu dizayn etmeye girişmiştir. Sendikaların bilinçli veya bilinçsiz şekilde siyaset aracı olarak kullanıldığına defalarca şahit olduk. Bazı sendikaların piyon olarak kullanıldığını da da gördük. Öte yandan kapının önüne konan bazı işçilerimiz ve memurlarımız var. Bunlardan bazıları, büyükşehir belediyelerinden kovuldu. Yasal bir düzenleme yapacağız. Hepsi işinin başına geri dönecek." dedi.

Yorumlar (0)