Erdoğan: Memur maaşları 10 Mayıs'ta ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda düzenlenen organizasyonda, Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu. Erdoğan, memur maaşlarının 10 Mayıs'ta ödeneceğini açıkladı.

GÜNDEM 29.04.2021, 19:52 30.04.2021, 16:52
Erdoğan: Memur maaşları 10 Mayıs'ta ödenecek

Açılışta ülkemizin savunma sanayisinde attığı adımların önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tam kapanma süreci ile ilgili memur ve esnaflara yönelik önemli haberler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Memur maaşlarını 10 Mayıs'ta yatırıyoruz"

"Emekli vatandaşlarımızın bayram ikramiyelerini 1.100 TL'ye çıkaracağımızı söylemiştik. TBMM'den de geçti. Memur maaşlarını 10 Mayıs hesaplara yatıracağız.

Esnafımıza verdiğimiz aylık 1.000 TL gelir desteği ile 500-750 TL arasındaki kira desteğinin süresini bir ay daha uzatma kararı aldık.

"Yeni destek programımız başlıyor"

KOSGEB üzerinden toplamda 5 milyar Türk lirası bütçeli yeni bir destek programını başlatıyoruz.

Salgın nedeni ile gelir kaybına uğramış veyahut nakit akışı bozulmuş, iş yerindeki istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve mikro ölçekli işletmeler ile teknoloji sektöründe faaliyet gösteren filiz firmalar bu desteğe başvuru yapabilecek.

Mikro işletmeler 30 bin TL, küçük işletmeler 75 bin TL'ye kadar 3 sene geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak biçimde bu destekten yararlanacak.

Koşulları taşıyan küçük veyahut mikro işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilir.

"Nakdi yardımı başlatıyoruz"

Halkbank ve TESKOMB aracılığıyla esnafa verdiğimiz kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine kadar erteliyoruz.

İhtiyaç sahibi ailelere ev başı verilen 1.000 TL'lik nakdi yardımı 1.100 TL'ye yükselterek tekrar başlatıyoruz."

Yorumlar (0)