Erdoğan: Maske diyoruz uyulmuyor, mesafe diyoruz uyulmuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de maske ve mesafe kuralına riayet edilmediğini ifade etti. 

GÜNDEM 05.09.2020, 15:50 05.09.2020, 16:16
Erdoğan: Maske diyoruz uyulmuyor, mesafe diyoruz uyulmuyor!

Türkiye'ye bir şehir hastanesi daha kazandırıldı. 

İstanbul'da Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nin açılışı gerçekleştirildi. 

"Önlemlere kimse dikkat etmiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düğünlerde sosyal mesafe diyoruz riayet edilmiyor, maske diyoruz dikkate alınmıyor" diyerek tepki gösterdi.

"Sağlık alanındaki hamlelerimizin önemi anlaşıldı"

Erdoğan, 4 sene önce vefat eden Prof. Dr. Süleyman Yalçın'ın adını şehir hastanesinde yaşatmak istediklerine dikkat çekerek, hocanın yakınlarına bir kez daha sabır diledi. 

Türkiye'nin sağlık alanındaki hamlelerinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde daha iyi anlaşıldığını belirten Erdoğan, bazı ülkelerin bu konuda çektikleri sıkıntıların net bir şekilde görüldüğünü söyledi. 

"Şehir hastanesi sayısı 16 oldu"

Erdoğan, Türkiye'nin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) 40.000 yoğun bakım yatağı, 246.000 yatak kapasitesi, 4.000'den fazla tedavi kurumu ve 1.100.000 kişilik sağlık ordusu ile karşıladığını belirterek, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi ile Türkiye'de bulunan şehir hastanesi sayısının 16'ya ulaştığını ifade etti.

Söz konusu hastanenin ikinci etabının da 350 yatak kapasitesine sahip olacağını aktaran Erdoğan, güçlü sağlık sistemi sayesinde birçok sıkıntının engellendiğini belirtti. 

"Sağlık sistemi ayakta kaldı"

Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artmasına rağmen sağlık sisteminin ayakta kalabildiğini kaydederek, vatandaşları hijyen, mesafe ve maske kurallarına riayet etmeye çağırdı. 

Bilimin henüz yeni tip koronavirüse (Covid-19) bir çözüm getiremediğini aktaran Erdoğan, aşı çalışmalarının yakın zamanda sonuçlanmasını ümit ettiğini söyledi. 

"Maske ve mesafeye kimse uymuyor"

Erdoğan, sık sık uyarıda bulunulmasına rağmen Türkiye genelinde kurallara uyulmadığına işaret ederek, "Düğünlerde sosyal mesafe diyoruz riayet edilmiyor, maske diyoruz dikkate alınmıyor." dedi. 

Herkesin tedbirleri dikkate alması gerektiğini söyleyen Erdoğan, kapalı alanlarda hala sigara tüketiminin devam ettiğini ifade etti.

"Sağlık görevlileri sürekli çalışıyor"

Erdoğan, Türk milletinin sağlığına çok değer verdiklerini belirterek, maske kuralına riayet edilmesi gerektiğini, aksi durumda ölümle sonuçlanan bir sürecin başlangıcına neden olunacağını söyledi. 

Sağlık görevlilerinin her daim çalıştığına dikkat çeken Erdoğan, vatandaşların yapması gereken tek şeyin "kurallara uymak" olduğunu ifade etti. 

"Her alanda daha iyi bir Türkiye olacak"

Erdoğan, dün Ankara-Niğde arası yolun açılışının yapıldığını hatırlatarak, Türk milletinin en güzel projelere layık olduğunu söyledi. 

Türk milletinin birliğini ve beraberliğini kuvvetlendirmesi için gereken çabanın gösterileceğini aktaran Erdoğan, sürekli çalışmaya devam edileceğini, Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve askeri alanda daha iyi bir hale gelmesi için gayret edileceğini belirtti.

"Potansiyelimizin farkındayız"

Erdoğan, darbe ve entrika senaryolarının tek tek bozulacağına işaret ederek, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline geleceğini ifade etti.

Artık kendi potansiyelinin farkında olan bir Türkiye olduğunu aktaran Erdoğan, bunu herkesin çok iyi bildiğini kaydetti. 

Yorumlar (0)