Erdoğan: Korona'yı fırsata dönüştürebiliriz

Çankaya'da virüs önlemleri zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

GÜNDEM 18.03.2020, 14:18 18.03.2020, 16:49
Erdoğan: Korona'yı fırsata dönüştürebiliriz

Covid-19 (Yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında düzenlenen Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında başladı.

Çankaya Köşkü'nde saat 14.20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Sağlık Politikaları kurullarının üyeleri, Bakanlar, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri, AK Partili yöneticiler ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çankaya'da resepsiyonlar için kullanılan dev salonunda, her katılımcı arasında en az 1 metre mesafe olacak şekilde dikdörtgen bir masa düzeni oluşturuldu.

Toplantıya geçilmeden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

-Sağlık önlemlerini hayata geçirdik. (Koronavirüs) Günlük hayatı durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır. Ağustos 2018'de yaşadığımız kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden kurtulmaya, işlerin yoluna girmeye başladığı dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Günlük hayatı adeta durma noktasına getiren Covid-19 ile mücadele ederken tüm ekonomi çarklarını döndürmeye devam etmesini sağlamak kolay değil. Devlete de özel sektöre de görevler düşüyor. İnşallah bugün burada alacağımız kararlarla bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salim bu süreçten çıkardığımızda önümüzde çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini görebiliyoruz. Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor. Sabır ve dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyoruz.

-Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden hem tıbbi olarak virüsün hem de psikolojik ve ekonomik etkilerinin üstesinden gelebilecek dirayeti ortaya koyabilmemizdir.

-"Petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır."

-Çin'deki salgın dünyayı üretim korusunda alternatif aramaya itmiştir. Ayrıca finans alanında gelişmeler de ülkemize avantaj sağlayacaktır.

-Hastalığı sıkı bir şekilde kontrol altında tutabilirsek iyi bir tablo bizi bekliyor.

-Dün bir video konferansla yapacağımız çalışmaları Fransa, Almanya ve İngiltere liderleriyle bu virüs konusunu konuştuk. İçlerinde koronavirüs salgını konusunda durumu en iyi olan ülke biziz. Bizden sonra Almanya'nın durumu iyi görünüyor. Ama İngiltere ve Fransa, ülkemizle kıyaslanamayacak kadar maalesef kötü durumdalar.

-Zirve tamamlandıktan sonra Ulusa Sesleniş mahiyetinde bir konuşma yaparak genel bilgilendirmelerde bulunacağız.

Toplantının ardından yeni tip koronavirüsle mücadele çerçevesinde atılması gereken adımlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor. Bilgilendirmenin Ulusa Sesleniş şeklinde de olabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)