Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açılışında: “Bizimle alay ediyorlardı”

Kızılcahamam – Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında, “Bize köprüleri gösterip 'Koyun sürüleri mi geçireceksiniz?' 'Buraya uçak mı indireceksiniz?’ diyerek bizimle alay ediyorlardı” diye konuştu.

GÜNDEM 27.02.2021, 17:06 27.02.2021, 18:17
Erdoğan, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli açılışında: “Bizimle alay ediyorlardı”

Tünel açılışı törenindeki konuşmasına projede görev alanları kutlayarak ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım ve altyapı çalışmalarında kat edilen mesafeye vurgu yaparak, “Gidemediğin yer senin değildir. Ülkemizin tüm ulaşım hatlarında seferberlik başlattık. Bölünmüş yolları toplamda 28 bin kilometreye çıkartıp rahat bir ulaşım ağı sağladık. Geçmişte eziyete dönüşen yolculuklar keyifle yapılan seyahatler haline geldi" dedi.

“Bizimle alay ediyorlardı”

Konuşmasının devamında ulaşım ve altyapı alanlarında gelinen noktaya dikkat çeken Erdoğan, konuşmasına şu ifadeleriyle sürdürdü, "Eskiden yalnızca güneş, deniz, kum üçgenine sıkışan turizmimiz, şimdi yaygınlaşan yollarla Anadolu’nun dört bir yanına erişilebilmektedir. Havalimanlarımızdan, hızlı trenlerimize kadar ulaşım ağımızın bu derece etkin kullanılması karayolu ağımızın yaygın kullanılmasının neticesidir. İnsani gelişmişlik ve ekonomi açısından geleceğimize çok daha güvenle bakabiliyoruz. Ülkemiz küresel, siyasi ve ekonomik düzenin yeniden şekillenme sürecinde dünyanın en önemli üretim ve ticaret merkezlerinden biri olmaya doğru ilerliyor. Eskiden sanayi ve ticaret belli bölgelere yoğunlaşmıştı. 81 ilimizin tamamını bu potansiyelden yararlanabileceği hale getirdik. Bir zamanlar halkımızın hizmetine soktuğumuz yolları gösterip buraya uçak mı indireceksiniz diyorlardı, alay ediyorlardı. Köprüleri gösterip koyun sürüleri mi geçireceksiniz diye dalga geçiyorlardı.”

“Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline geleceğiz”

Konuşmasında koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerine de değinen Erdoğan, ekonomik ve sosyal sorunlarla uğraşılan bir dönemde hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini söyledi. 

Ulaşımda yatırımlarını kesintisiz sürdürdüklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti, " 2023 hedeflerinin tamamına ulaşarak Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Ulaşımda yatırımlarımız kesintisiz sürüyor. Marmara’yı çepeçevre kuşatan projenin sonuna geliniyor. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün silueti belirmeye başladı. Niğde otoyolu, Ankara, İzmir Otoyolu’nun inşaatları etap etap devam ediyor. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’nda deneme sürüşlerine başlandı. Karadeniz dağları ve Toros’lar başta olmak üzere tünel açma çalışmalarımız devam ediyor. Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası söz konusu olduğunda gerekiyorsa hayatımızı ortaya koyuyoruz.”

'Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası için mücadele ediyoruz'

“Kalkınmanın temel unsuru altyapıdır” diyen Erdoğan, bu altyapının istihdam ve üretime destek verecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Erdoğan, “Bu yollardan sadece insan ve yüklerin değil geleceğimizin de geçtiğine inanıyoruz. Teknolojinin son imkânlarıyla inşa edilen inşaatlar umutlarımızı da artıyor. Bu amaçla üreterek, ihraç etmek isteyen her bir vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası için mücadele ediyoruz. Her kim yaptığımız okulları, hastaneleri, barajları inşaat projesi olarak görüyorsa Türkiye’nin vizyonundan bihaberdir.” dedi.

Açıklamalarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile tünelle ilgili yorumlarını paylaşan Erdoğan, "Sayın Bakan, biraz ekranda... Bilmiyorum, sıcak asfaltı mı pek iyi yapılmamış? O dikkatimi çekti. Bunu yüklenici firmayla görüşmenizde fayda var. Çevre düzenlemesini süratle bitirmemiz lazım. Ağaçlandırma olsun, bunları hızla yapmamız lazım. Bahara giriyoruz, bahara girerken bu güzelliği görmemiz lazım" dedi.


 

Yorumlar (0)